Cum să alegeți scaunele de masă perfecte

Fiecare colț al casei dvs. este important. Locuința este o expresie a ceea ce sunteți și ar trebui să ofere un confort desăvârșit.

Zona dvs. de dining este deosebit de importantă, la fel și scaunele de masă. Aici mâncați împreună cu cei dragi, găzduiți petreceri sau luați micul dejun în weekend. Prin urmare, scaunele de masă ar trebui să fie confortabile și elegante. Având în vedere acest lucru, vă vom oferi sfaturile necesare în acest ghid de cumpărare, pentru a vă ajuta să alegeți scaunele potrivite.

 

Nu vă fie teamă să amestecați și să combinați

Cel mai simplu mod de a crea o zonă de dining este prin achiziționarea unui set de masă. Această soluție răspunde la toate problemele, dar mai presus de tot, la întrebarea „cum să asociezi o masă cu scaunele potrivite”. Totuși, nu este aceasta singura cale. Masa dvs. nu trebuie neapărat să se potrivească cu scaunele. Dimpotrivă, aveți toată libertatea de a vă pune la treabă creativitatea în designul zonei dvs. de dining, cumpărând scaunele separat. Nu ezitați și jucați-vă cu diferite tipuri de scaune pe care să le asociați cu masa dvs.

Dar oare ar trebui să se potrivească toate scaunele de masă? Singura regulă pe care trebuie să o respectați, atunci când vă faceți griji cu privire la crearea unui decor echilibrat, este păstrarea unui element comun care să unifice stilul zonei de luat masa. Puteți alege scaune cu cotiere super confortabile și le puteți combina cu bănci, taburete sau scaune laterale. În plus, scaunele dvs. nu trebuie să facă parte dintr-un set. Combinațiile de scaune din lemn sau din ratan cu cele tapițate pot aduce căldură în zona dvs. de dining.

Alegeți dimensiunile potrivite pentru scaunele dvs. de masă

Când vine vorba de stil, vă puteți folosi creativitatea și personalitatea unică pentru a crea zona de dining perfectă. Totuși, confortul este primul aspect de luat în considerare înainte de a cumpăra scaunele de masă ideale. Dimensiunile standard ale scaunului ar trebui să respecte îndeaproape dimensiunile obișnuite ale mesei. Înălțimea șezutului este de aproximativ 45 cm, în timp ce înălțimea standard a mesei ajunge la 76-77 cm. În cazul în care aveți de-a face cu o masă sau scaune personalizate, nu uitați să lăsați 30 cm de la șezutul scaunului până la blatul mesei. Acest lucru vă va asigura mai mult spațiu pentru genunchi.

O altă dimensiune relevantă de reținut este înălțimea cotierelor. Scaunele de masă cu cotiere respectă dimensiunile standard ale scaunului de 18 cm, de la cotieră până la blatul mesei. Fiind considerabil mai mari, aceste scaune ar trebui să încapă sub masă, pentru eficientizarea spațiului.

Următorul lucru care trebuie luat în considerare este lățimea scaunului. Dimensiunea standard variază între 45 și 50 cm. Pentru a evalua corect câte scaune puteți adăuga în jurul mesei, lăsați până la 15 cm între scaune, pentru spațiul coatelor. În acest fel, toată lumea se poate așeza confortabil la masă, în timp ce configurația zonei de dining va arăta confortabil, dar aerisit. Evident, atunci când aveți de-a face cu spațiu limitat, adăugarea unor taburete sau a unei banchete vă poate rezolva cu adevărat problema. Un alt plus vine odată cu nenumăratele posibilități de stil pe care le puteți obține, atunci când decideți să combinați toate aceste elemente.

 

Tuturor ne place un scaun frumos

Acum, să trecem la partea distractivă - alegerea scaunelor perfecte, în funcție de aspect. Descoperirea scaunelor potrivite poate fi dificilă, din cauza nenumăratelor opțiuni. Dar nu trebuie să vă panicați, aveți nevoie doar de o listă:

• Materialul folosit pentru scaunele dvs. de masă

• Culoarea scaunelor care se potrivește decorului dumneavoastră

• Stilul care se potrivește gustului dvs.

Scaunele de masă sunt proiectate din diverse materiale. Cele mai populare sunt făcute din lemn, metal, sau sunt tapițate. Scaunele de masă din lemn sunt confortabile și durabile, se potrivesc cu un design clasic, dar funcționează excelent cu finisaje moderne. Cel mai mare avantaj pe care îl au este confortul pe care îl aduc mesei.

Scaunele din metal pot fi combinate cu mai multe stiluri - de la cel industrial la stilul romantic, de inspirație franțuzească. Vor fi mereu la modă, foarte ușor de curățat și pot fi folosite uneori chiar și în aer liber.

Așa cum era de așteptat, scaunele de masă tapițate sunt definiția confortului. Disponibile într-o mare varietate de modele ale tapițeriei, le puteți încadra în orice design posibil.

Când vine vorba de culoare, jucați-vă cu diferite țesături și materiale și vedeți ce modele se potrivesc cu decorul dorit. Puteți oricând să alegeți culori neutre și să adăugați câteva nuanțe sau modele îndrăznețe.

Așa cum am menționat anterior, scaunele dvs. de masă nu trebuie să se potrivească. Vă recomandăm să evaluați atmosfera generală a zonei de luat masa și să încercați să combinați câteva scaune cu stil diferit. Pentru mai multă inspirație, aruncați o privire la scaunele noastre preferate, propuse mai jos.