Tendința de Casă pe Malul mării

O casă care te face să te simți ca în vacanță

Cumpără produse care evocă malul măriikeyboard_arrow_right

Tendința de casă la țărm te inspiră să te bucuri de sentimentul unei vacanțe nesfârșite pe tot parcursul anului. Ce definește în mod specific decorul unei case de la malul mării? Un spațiu aerisit, plin de lumină naturală și nuanțe delicate, extrase din natură, subliniate de pete de culoare care evocă un peisaj marin.

Iată sfaturile și ideile noastre pentru decorarea unei case de la malul mării pentru a te ghida să încorporezi această tendință frumoasă în casa ta.

De ce vei îndrăgi decorul interior al unei casei de la malul mării

Fiecare casă de la malul mării are o atmosferă specială, care o face să iasă în evidență. Nu numai prin designul subtil, dar creativ, ci și datorită senzației relaxante și liniştitoare pe care o emană. Mobilierul și decorațiunile unei case de țărm sunt instrumentele tale pentru a crea un cadru echilibrat, inspirat de malul mării, care te face să te simți ca acasă.

 

Cum să construiești decorul interior al unei case de la malul mării

Accesoriile potrivite pentru decorul unei case de la malul mării sunt inima și sufletul interiorului tău inspirat de ocean. Motivele marine pot fi încorporate inteligent în diferite moduri. De exemplu, ai posibilitatea de a alege corpuri de iluminat cu baze din ratan, abajururi de lampă decorate cu scoici sau abajururi de lampă din lut. Plantele sunt absolut necesare și ai putea alege unele plante mici suculente, care necesită întreținere redusă sau palmieri, dacă spațiul îți permite.

Coralii și cochiliile culese manual sunt ideale pentru proiectele de bricolaj, ca accesorii suplimentare de decor marin. Coșurile împletite arată frumos și sunt practice, în timp ce pereții tăi albi - cea mai bună alegere pentru o casă de țărm - pot fi decorați cu tablouri sau fotografii care înfățișează peisajul marin preferat.

 

Paleta de culori potrivită pentru un decor de la malul mării

Decorul de casă la malul mării este inspirat din culorile frumosului peisaj marin. Iată de ce trebuie să ții cont atunci când construiești paleta de culori pentru o casă de țărm:

 • Bazează-te pe alb și nuanțe de alb. Acest lucru dă impresia unui spațiu aerisit, care încurajează relaxarea.
 • Adaugă textură cu tonuri nisipii, cum ar fi diferite nuanțe de crem deschis, nuanțe de lemn natural și culori neutre.
 • Joacă-te cu nuanțele puternice ale mării, într-o gamă de la albastru profund la tonuri de acvamarin mai deschise.
 • Folosește culori de accent, cum ar fi portocaliu, roșu și teracotă, alături de verdele natural adăugat de plantele tale, pentru a completa designul unei case la malul mării.

 

Care sunt cele mai potrivite materiale pentru decorarea unei case de la malul mării ?

Tendința de casă de la malul mării folosește o idee complet naturală de a crea o casă inspirată, care să pară confortabilă, dar puțin exotică. Iată materialele naturale pe care ți le recomandăm ca opțiuni:

 • Lemnul pentru mobilierul tău, în tonuri deschise. Cea mai bună miză este să alegi stejar, pin, dar și orice alt lemn natural vopsit în culori albe sau neutre.
 • Ratanul, răchita și bambusul sunt alegeri uimitoare, în special pentru piesele de mobilier care inspiră acea stare specifică a unei zile la plajă.
 • Bumbacul și inul sunt țesături excelente atât pentru mobilier, cât și pentru accesorii. Sunt permeabile la aer și adaugă o senzație proaspătă fiecărei încăperi.

 

Articole obligatorii pentru o casă de țărm

 

Versatilitatea este un aspect cheie al tendinței de casă de la țărmul mării. Poți combina cu ușurință mobilier și decorațiuni în diferite stiluri pentru a crea un cadru de la țărmul mării în casa ta. De exemplu, canapeaua poate fi făcută din material textil și poate fi atât în ​​stil modern, cât și în stil rustic. Camera de zi inspirată de țărmul mării va arăta elegant și bine echilibrat dacă adăugi măsuțe de cafea sau mese laterale cu un aspect învechit.

Într-o notă mai jucăușă, fotoliile din ratan sau șezlongurile de terasă cu un aer boem, de exemplu, sunt ideale pentru amenajarea ta de plajă. Este necesar un cadru de pat din lemn pentru dormitorul tău; poate fi rustic sau ar putea avea o formă de inspirație retro.

 

Adu senzația de malul mării în casa ta

Încorporarea tendinței inspirate de malul mării în casa ta depinde de aspectul pe care vrei să-l obții. Există diferite nuanțe pe care le poți da decorului tău de locuit inspirat de malul mării. De exemplu, ai putea adăuga câteva accente metalice și ornamente din lut pentru a da spațiului unele detalii ce indică o senzație mediteraneană.

Vei avea nevoie de câteva detalii tropicale, cum ar fi modele de palmieri, flamingo sau ananas, dacă dorești să obții efectul inspirat de viața pe o insulă. Dacă ceea ce cauți este confortul, ia în considerare să adaugi la designul casei tale de plajă accente în stil de cabană și mobilier cu aspect învechit.

 

 

Top 5 sfaturi de stil pentru un decor inspirat de malul mării

Libertatea de a proiecta o casă de la malul mării după gusturile tale este ceea ce o face atât de frumoasă. Poți gândi la nivel mare și încorpora această tendință în fiecare aspect al decorului tău sau poți adăuga doar câteva accente inspirate de malul mării pentru o senzație subtilă de vacanță.

 1. Pentru a-ți face propriul decor de plajă, apelează la proiecte de bricolaj. Poți face atât de multe cu nisipul și scoicile pe care le aduci acasă de pe plajă, așa că folosește-ți imaginația!
 2. Folosește sfoară, ancore sau busole ca accente în designul tău inspirat de țărmul mării pentru a-i oferi o atmosferă nautică mai bine definită.
 3. Când alegi lenjeria de pat, reține că un design de dormitor de la țărmul mării are nevoie de niște modele atrăgătoare inspirate de litoral.
 4. Poți încorpora o atmosferă de plajă și în bucătărie și baie! Asigură-te că incluzi teme marine, cum ar fi în mânerele ușilor și ale sertarelor sau în ramele oglinzilor, pentru că totul este în detalii.
 5. Pentru un design distinctiv al casei de țărm, nu trebuie să îți fie teamă să experimentezi cu modele în dungi, în alb și albastru tradițional sau alb și roșu. Trebuie doar să ții cont de efectul pe care îl creează și să utilizezi culori neutre pentru a reduce acest efect dacă este necesar.