Decor de perete pentru camera copiilor

Interior · 3. iunie 2022

Cum ai descrie o cameră de copii perfectă? Conform celor mai populare modele de dormitoare pentru copii, această cameră ar trebui să fie un loc frumos și plăcut, unde copilul tău să se simtă confortabil, creativ și relaxat.

Un dormitor ar trebui să inspire imaginația și creativitatea copilului tău cu un decor inteligent, de vis, pentru pereții camerei copiilor, la care să se adauge spații distincte pentru relaxare, joacă și studiu. Dacă nu știi cum să decorezi pereții camerei copilului tău, să știi că îi poți folosi ca pânze albe pentru un design distractiv și original, care să reflecte personalitatea copilului.

Am adunat o selecție de idei frumoase pentru decorarea pereților din camera copiilor și pentru a te ajuta să creezi un decor de perete ideal pentru dormitor. De la idei utile pentru a zugrăvi sau decora pereții din camera copiilor până la o listă de unelte, care să te ajute pe parcursul amenajării, te vom îndruma pentru a crea niște pereți de dormitor plini de fantezie, pe care copilul tău îi va îndrăgi.

 

bybinsie (Instagram)Cum să decorezi pereții din camera copiilor?


Ți-am promis câteva idei excelente de design pentru pereții din camera copiilor, dar înainte de a începe, haide să aruncăm o privire la pașii implicați în acest proces.

  • Inspiră-te cu idei de la personalitatea unică a copilului tău. Filmele lui preferate, jocurile sau personajele de basm, precum și preferințele lui de culoare pot servi toate ca sursă de inspirație pentru modul de a decora pereții camerei copiilor.

  • Uită-te la spațiul cu care lucrezi. Ia în considerare dimensiunea camerei, cantitatea de lumină naturală pe care o primește și toate celelalte detalii practice, cum ar fi locația patului sau spațiul amenajat pentru teme. Acestea sunt aspecte semnificative ale zonei, care vor influența tipul de decor de perete pe care îl alegi pentru camera copiilor. De exemplu, în cazul în care copilului tău îi plac tonurile întunecate, dar camera nu are suficientă lumină, în loc să zugrăvești un perete decorativ, poți alege o culoare deschisă pentru pereți și poți încorpora lucrări de artă murală în paleta sa preferată.

  • Fă din acesta un proiect distractiv și permite-i copilului tău să ajute la proiectarea pereților din camera copiilor. Decideți împreună asupra unei teme, alegeți o culoare de vopsea sau un decor de perete care vă place amândurora și încurajează-i să te ajute la designul dormitorului lor.

 

isabelask (Instagram)


Design de perete pentru camera copiilor: vopsea de perete, tapet sau altele?


Cel mai bun mod de a proiecta un decor de perete creativ pentru camera copiilor este să adaugi textură și culori potrivite pentru copii. Instalarea unor panouri de perete 3D care oferă adâncime oricărei încăperi este o modalitate de a face acest lucru. Poți alege panouri geometrice și experimenta prin iluminat - lămpile poziționate corect creează un efect minunat de care copilul tău se va bucura.

Adăugarea unui tapet pentru camera copiilor sau a unor picturi murale este o modalitate interesantă de a aduce pete de culoare și modele vesele în dormitorul copilului tău. Poți alege unele care îl vor entuziasma, cum ar fi un tapet cu personaje Disney sau Marvel, care aduc lumea fanteziei chiar în dormitorul copilului tău!

Pe de altă parte, dacă ești interesat să creezi un spațiu mai personalizat, ai putea să cauți niște idei creative pentru a zugrăvi camera copilului tău. Un perete decorativ ar putea fi exact calea de urmat, mai ales atunci când alegi nuanța preferată a copilului tău, care va scoate în evidență, de asemenea, designul mobilierului. Pentru a completa aspectul, poți expune lucrări de artă murală pentru camera copiilor, pentru care va fi nevoie de o mulțime de elemente suspendate la modă.

 

nat_kowa

nat_kowa (Instagram)

 

esramakine_ (Instagram)


Lucrări creative de artă murală pentru camera copiilor


Am menționat oare că posibilitățile de creare a unor lucrări de artă murală fantastice pentru camera copiilor sunt nesfârșite? Să luăm, de exemplu, îndrăgitele și inventivele colaje. Cumpără câteva rame și atârnă tot ce îi place copilului, de la fotografii personale la imagini din natură și personaje preferate. Poți atârna, de asemenea, unele umerașe de perete din macrame sau orice alte decorațiuni de bricolaj pe care le poți realiza împreună cu copilul tău pentru a aduce o atmosferă mai caldă lucrărilor de artă murală din camera copiilor.

Ai putea introduce chiar și unele lucrări de artă pentru perete, cum ar fi decorațiuni din decupaje reprezentând animale adorabile sau o hartă a lumii pentru micul tău căutător de aventură. Găsește-ți inspirația în hobby-urile și interesele copilului tău și îl vei putea motiva zilnic. Nu uita că poți decora întotdeauna camera copilului tău cu autocolante de perete. Acestea sunt ideale lângă zona amenajată pentru activități, unde ar putea fi inclusă, de asemenea, o tablă de perete, distractivă și educativă.maisonbioclimatiquemodified

maisonbioclimatique (Instagram)

ourhomeonthelake (Instagram)


Ce fel de unelte sunt necesare pentru zugrăvit sau pentru aplicarea panourilor de perete?


Toate ideile noastre de decorare a pereților din camera copiilor sunt menite să te ajute să finalizezi această sarcină destul de plăcută și suntem încrezători că noii pereți decorativi ai dormitorului vor fi pe placul copilului tău. Cu toate acestea, dacă nu ești sigur de unde să începi sau cum să decorezi pereții camerei copiilor, îți putem oferi câteva sfaturi cu privire la uneltele de care vei avea nevoie.

Pentru a te asigura că totul se potrivește perfect în decorul tău, utilizează o ruletă. Dacă dorești să construiești un perete decorat cu artă murală pentru copii, asigură-te că ai cuie potrivite și un ciocan pentru a atârna toate ornamentele. O scară pliantă este întotdeauna utilă, în special atunci când trebuie să ajungi la zonele mai înalte de pe pereți. Oh, și vei avea nevoie de aceasta, împreună cu articole de vopsire prin pulverizare, dacă nu ai de gând să utilizezi pensula tradițională atunci când te hotărăști să vopsești pereții dormitorului copilului tău. În plus, îți recomandăm să achiziționezi folii de zugrav pentru a-ți proteja pardoseala în timp ce zugrăvești pereții.

 

aylinterior (Instagram)