Personalizează-ți designul de interior

Interior · 29. aprilie 2022

Crearea unui spațiu de locuit propriu și transformarea acestuia într-un cămin este cea mai importantă parte a procesului de proiectare sau decorare. Conceptul de creare a unui spațiu primitor, potrivit cu personalitatea și stilul tău de viață, este binecunoscut, dar care sunt factorii practici care trebuie luați în considerare?

 

ourhutleyhome (Instagram)


Ai intrat vreodată într-o casă care pare perfectă pe hârtie? Totul este aranjat frumos în ceea ce privește mobilierul, culoarea și aspectul. Cu toate acestea, îi lipsește inima și sufletul. Ceea ce îi lipsește este căldura confortului: un indiciu al personalității celui care o locuiește, mici detalii care dau acestei case senzația de spațiu privat. Aici intervenim noi: pe lângă cele câteva sfaturi fantastice pentru mobilier, vom analiza cei mai importanți factori de luat în considerare la crearea unui stil personal al casei.


Ce spune materialul mobilierului tău despre tine


Apreciezi calitatea și durabilitatea și nu dorești să înlocuiești frecvent mobilierul? Dacă prețuiești eleganța mereu la modă a lemnului natural, de exemplu, alege mobilierul din lemn masiv. Dulapurile fabricate din lemn reciclat pot fi alternativa perfectă pentru o abordare durabilă - mai ales dacă îți place acea notă vintage specială.

 

projectpaulusweg (Instagram)

 

decoflowera (Instagram)


Ești genul de persoană care are un stil de viață ocupat și dorește să se întoarcă acasă într-un decor simplu, ușor de întreținut? Mobilierul din metal sau sticlă, precum suporturile TV sau mesele, reflectă preferința ta pentru un design minimalist, care îți permite să experimentezi cu suprafețele transparente, eleganța industrială și detaliile neprelucrate.

Mobilierul din plastic poate fi alegerea ideală pentru o personalitate amuzantă, care preferă un mediu mai plin de viață. În cazul în care crezi că esența este în detalii și ești o persoană relaxată, care apreciază timpul liber, ratanul și bambusul sunt tipuri fantastice de materiale de mobilier pentru un decor boho chic, care emană seninătate.


De ce formele mobilierului fac diferența


Nu este de mirare că liniile și forma în designul interior vorbesc foarte mult despre personalitatea ta. O persoană spontană, care sfidează convenția (formele dreptunghiulare de bază, de exemplu), se poate simți mai acasă într-un cadru care conține forme rotunde și ovale, cu o vibrație primitoare și caldă. Formele ondulate și marginile rotunde oferă, de asemenea, uniformitate vizuală și sunt, în plus, mai potrivite în gospodăriile în care există copii.

Unghiurile drepte de 90° și liniile drepte, bine definite, pe de altă parte, sunt apreciate de persoanele care doresc o estetică sigură, fără a face alegeri riscante, care s-ar putea îndepărta de stil. Piesele de mobilier, cum ar fi dulapurile de arhivare, sunt unele dintre cele mai practice și sigure alternative pe termen lung. Acestea sunt simetrice, ușor de amplasat în majoritatea zonelor și oferă o funcționalitate incontestabilă pentru depozitarea documentelor.

 

zebodeko (Instagram)

 

_lifewithjen (Instagram)


Cei care își urmează dorința de a încerca lucruri noi și cei cărora le place să își păstreze lucrurile într-un spirit de libertate și tinerețe își amintesc adesea de o parte valoroasă a formelor alese pentru interioare: modelele și formele neregulate! Ele oferă o întreagă lume de auto-exprimare în spațiul de interior. Există nenumărate combinații de modele și forme, care trebuie incluse în planurile tale de mobilier, cum ar fi, de exemplu, cele geometrice, abstracte și florale.


Modul în care culorile mobilierului îți reflectă personalitatea


Înțelegerea modului de alegere a culorii mobilierului este poate cel mai plăcut aspect al decorării casei. Dacă ai un stil de viață ocupat și consideri că locuința ta este locul tău de refugiu, o paletă de culori neutre, care funcționează bine într-un cadru minimalist, este o alegere minunată.


theeastldnstylist (Instagram)


Pentru a simți că se află în inima naturii, chiar dacă se află într-un apartament de oraș, oamenii mai pragmatici, care preferă un cadru calm și liniștit, și-ar putea dori să se înconjoare de culori din natură. Dacă ești o persoană calmă, dar uneori ușor capricioasă, îți poți exprima felul de a fi prin mici detalii, care adaugă o apariție strălucitoare de culoare sau modele jucăușe, cum ar fi bulinele, într-o temă de culoare calmă și liniștită.

Pe de altă parte, culoarea poate fi, de asemenea, utilizată pentru a-ți arăta latura curajoasă și distractivă, de exemplu, prin combinarea îndrăzneață și potrivirea culorilor din casă. Galbenul este asociat cu fericirea și pozitivitatea. Albastrul, verdele și alte nuanțe mai reci creează un decor calm și creativ, în timp ce culorile îndrăznețe, cum ar fi cele de roșu sau teracotă, ar trebui să facă parte din paleta ta dacă îți dorești să afișezi un tip de caracter îndrăzneț, mereu în căutare de inspirație.

 

thebrowclubnl (Instagram)


Finisajele care fac din spațiul tău un cămin


Casa este o reflectare a personalității tale, iar alegerea unui decor adecvat este etapa finală a procesului. Hobby-urile și gusturile tale specifice se reflectă în accesoriile și decorațiunile pe care le alegi pentru casă. Pe hol, o galerie de perete, cu rame de tablouri care îți prezintă amintirile sau picturile preferate, va crea o impresie instantanee despre cine ești și ce lucruri prețuiești. Un perete cu fotografii de familie arată imediat oaspetelui tău că ești orientat spre familie și prețuiești persoanele din viața ta.

Iluminatul pe care îl selectezi pentru casa ta depinde, de asemenea, de individualitatea ta. Dacă ești admiratorul unei epoci trecute, ai putea folosi mai multe lămpi vintage sau un candelabru în sufragerie pentru a crea un mediu cu o atmosferă caldă. Cei care au nostalgia copilăriei ar putea dori să includă elemente de design interior în stil rustic. Păturile și pernele decorative cu modele rustice vor realiza exact acest lucru, adăugând confort în orice zonă de locuit.


home.nature.travel

home.nature.travel (Instagram)


Ai nevoie de ajutor pentru a-ți manifesta personalitatea în decor?


Te putem ajuta: fă cunoștință cu prietenosul asistent de alegere de la vidaXL, care te va ajuta să îți transformi casa într-un cămin. Completarea mai multor întrebări despre preferințele tale, inclusiv despre tipul de mobilier dorit, precum și despre formă, culoare și design, durează doar câteva minute. Asistentul nostru de alegere va veni rapid cu cea mai bună selecție de mobilier, care se potrivește perfect personalității tale. Încearcă!


ro-Zoovu-blog.png