Profită la maximum de balconul tău urban!

Grădină · 27. iulie 2022

Toată lumea iubește un balcon urban! Este ușor de înțeles de ce: locuind în oraș, nevoia noastră de pace și de conexiune cu natura este puternică. Dacă ai un balcon de apartament, indiferent cât de mic, poți crea fără efort propria ta oază de liniște.

Pentru a face acest lucru, vei avea nevoie de un plan inteligent de decorare a balconului de apartament. Combinarea caracterului practic cu stilul este ușoară atunci când optezi pentru mobilierul potrivit. Există diferite modalități de a proiecta un balcon atât funcțional, cât și atrăgător pentru gustul tău unic. Să aruncăm o privire peste câteva dintre ideile noastre minunate de mobilier și sugestiile de design pentru un balcon confortabil.

 

botanical balcony with rattan chairs and wooden tableSfaturi pentru mobilarea și decorarea balcoanelor


Strategia perfectă de decorare a unui balcon de apartament este una special concepută pentru nevoile tale. Înainte de toate, ar trebui să îți pui următoarea întrebare: cum vei folosi spațiul de exterior? Pentru a înțelege cum să decorezi un balcon, îți vom prezenta câteva idei și mobilierul disponibil.


Cina în balconul tău de apartament.


Micul dejun în adierea dimineții sau o cină prelungită și confortabilă la lumina lunii sunt doar câteva dintre activitățile cele mai întâlnite pentru balcon, care s-ar putea să îți placă. Primul pas este găsirea unei mese și a unor scaune adecvate pentru balconul urban. Un set de bistro este o opțiune bună, deoarece este mic și practic, astfel încât să se potrivească oricărei dimensiuni de balcon și să adauge spațiului o atmosferă relaxată în stil franțuzesc.


 

lifeofsy (Instagram)


Transformă-ți balconul urban într-un paradis relaxant.


Relaxează-te într-un loc confortabil în timp ce citești, admiri peisajul sau privești stelele de la balcon noaptea. Poți alege dintr-o varietate de opțiuni de mobilier de balcon urban, în funcție de zona disponibilă. Scaunele în formă de ou sunt frumoase, ocupă puțin spațiu și îți permit să stai confortabil ore întregi. Un balcon de dimensiuni medii s-ar putea potrivi, de asemenea, pentru șezlonguri, permițându-ți să te bucuri de soare în timpul liber. O altă alegere este de a investi într-o canapea sau o bancă de grădină și de a adăuga perne pentru a o face mai confortabilă.


 

a pallet couch and a big, fluffy blanket

say.november (Instagram)


Proiectează-ți propria zonă de antrenament în aer liber.


Dacă ești un pasionat de yoga sau pur și simplu îți place să faci exerciții fizice acasă, atunci balconul tău poate fi locul potrivit pentru a face acest lucru. După ce îți asiguri intimitatea de care ai nevoie - vezi câteva sfaturi excelente mai jos - va trebui să concepi un spațiu confortabil pentru antrenament. Acordă atenție împrejurimilor, asigurându-te că ai suficient spațiu pentru a te mișca fără a te răni. Adu-ți salteaua de yoga sau alt echipament de antrenament afară și bucură-te de exercițiile fizice la soare!


  • Sfatul nr. 1: Dacă nu ai prea mult spațiu, alege o bancă fără spătar, ceea ce dă impresia că ai mai mult spațiu.

  • Sfatul nr. 2: Balansoarele sunt o alegere excelentă pentru balconul tău de apartament, mai ales dacă ești în căutarea unei opțiuni de relaxare mai distractive și mai potrivite pentru copii.

  • Sfatul nr. 3: Utilizează perne de podea și taburete puf pentru a crea locuri suplimentare de ședere. Sunt confortabile și eficiente, iar culorile și modelele lor diverse oferă textură pentru designul balconului tău urban.

 

kellskrib (Instagram)


Probleme obișnuite legate de balcon, care trebuie rezolvate


Un balcon urban poate prezenta o serie de probleme, dar nu ți face griji; există soluții excelente pentru fiecare dintre acestea. Din fericire, suntem aici pentru a te ajuta!


Balcoane de apartament mici, cu spațiu foarte limitat.


Chiar dacă ai un balcon mic, poți profita din plin de el. Ai putea avea în vedere băncile, taburetele puf și mesele și scaunele pliabile ca opțiuni de mici dimensiuni pentru locurile de ședere în balcon. Poți chiar să adaugi un hamac pentru a face ca totul să fie și mai distractiv.


 

sbhomestaying (Instagram)


Lipsa de intimitate suficientă.


Instalarea unui paravan sau a unui separator de cameră pe balcon îți va oferi intimitatea atât de necesară. Acesta va avea un impact vizual minunat dacă îl decorezi cu plante, în completarea utilității sale. O altă opțiune este de a folosi pur și simplu plante mai mari în ghiveci pentru a adăuga elemente de natură în balconul tău de apartament.


Lipsa protecției împotriva condițiilor meteorologice.


Cum ți se pare să faci plajă sau să citești o carte frumoasă în timp ce asculți ploaia? Indiferent de vreme, accesoriile potrivite te pot ajuta să profiți la maximum de spațiul tău în aer liber. O copertină retractabilă, de exemplu, este un adăpost ideal de ploaie pentru balcon. Copertinele, pe de altă parte, sunt idei minunate pentru a face umbră pe balcon, fiind ușor de instalat și disponibile într-o varietate de stiluri, acestea adăugând, de asemenea, o pată de culoare în amenajarea ta.


Balconul este necesar ca spațiu de depozitare.


În majoritatea cazurilor, dacă este proiectat ținând cont de caracterul practic, un balcon poate oferi un spațiu de depozitare util. Investiția într-o ladă de depozitare, care poate fi folosită, de asemenea, ca bancă, este o decizie înțeleaptă. Pentru a profita la maximum de amenajarea balconului tău, îți sugerăm să utilizezi spațiul vertical. Utilizarea rafturilor și a unităților de mobilier montate pe perete pentru a depozita diverse obiecte este o altă idee excelentă.


 

mtgstyling (Instagram)


Activități pentru un balcon de orice dimensiune


Pentru a stăpâni arta decorării balconului de apartament, ar trebui să privești acest spațiu ca pe o extensie a interiorului locuinței tale. Cea mai bună parte a faptului că ai un balcon urban este că te poți bucura de o serie de activități de balcon în timp ce te afli afară, la aer curat. Proiectarea unui balcon urban multifuncțional, indiferent de dimensiunea sa, este mai ușoară decât pare. Avem câteva idei excelente pentru crearea unui balcon practic. Să începem chiar acum!


Mai multă natură.


Dacă îți place grădinăritul, dimensiunea mai mică a balconului nu ar trebui să te împiedice să creezi o frumoasă grădină urbană de balcon. Straturile de grădină înălțate sunt ideale pentru plantele mai mari, care oferă intimitate, obstrucționând vederea din exterior. Utilizarea unei jardiniere cu spalier este o modalitate foarte bună de a economisi spațiu, deoarece poți suspenda numeroase plante care adaugă adâncime și dau iluzia de mai mult spațiu.


Lucrează afară.


Există ceva mai bun decât să lucrezi sau să studiezi în aer liber? Credem că poți proiecta cu ușurință un birou pe balcon, care poate aduce atât inspirație, cât și confort. Mobilierul potrivit te va ajuta să le obții pe amândouă. De exemplu, o masă de exterior și un set de scaune vor fi suficiente. Atunci când dorești să utilizezi spațiul exterior drept cameră de studiu pe balcon, o masă de laptop sau o masă de perete pliabilă poate fi răspunsul ideal.


 

minimalistic setting on balcony, two chairs and a table

o.cieslik (Instagram)