🏡 Sfaturi de grădinărit pentru primăvară și idei de decorare

Grădină

 

 

Gardening in a greenhouse

 

Deși frigul iernii ar putea fi încă prezent, putem începe să aruncăm încet o privire în grădinile noastre. Acesta este sfatul pentru a începe să te ocupi de grădinăritul de primăvară și pentru a-ți amenaja zona exterioară pentru un nou sezon.

Pentru a te pregăti pentru grădinăritul de primăvară din acest an, trebuie să evaluezi daunele provocate de lunile reci. De la amenajarea infrastructurii până la curățarea de primăvară, există mai multe treburi de făcut înainte de a trece la o sarcină mai distractivă - decorarea grădinii. Iată câțiva dintre cei mai importanți pași de urmat atunci când începi grădinăritul de primăvară.

 

 

Gardening in a greenhouse

 

🌱 Primele 4 sarcini pentru grădinăritul de primăvară

Dacă ești începător în lucrările de îngrijire a unui spațiu în aer liber, s-ar putea să te întrebi când să începi grădinăritul. Cel mai bun moment pentru a evalua starea grădinii tale după perioada de iarnă este între sfârșitul iernii și începutul primăverii. Gândește-te la asta ca la un mic control al sănătății plantelor tale înainte ca acestea să înflorească din nou. Pentru a face acest lucru, poți pur și simplu să urmezi sfaturile noastre de grădinărit pentru primăvară:

 

  • Începe cu o curățare generală. Jardinierele și straturile de grădină ar putea avea nevoie de o curățare a resturilor de plante. Asigură-te că îndepărtezi toate frunzele și ramurile căzute pentru a-ți aranja spațiul verde.

  • Verifică starea în care sunt plantele tale. Vremea rece de iarnă poate deteriora plantele, așa că primăvara este momentul potrivit pentru a le replanta. Solul pe care îl folosești trebuie să fie suficient de bogat în nutrienți pentru a-ți ajuta plantele să prospere, așa că este posibil să dorești să-i testezi calitatea. După aceea, îți recomandăm să hrănești solul cu orice materiale organice de care are nevoie, cum ar fi îngrășământ sau compost.

  • Pregătește-ți grădina pentru primăvară tăind și tunzând tot ceea ce a fost afectat de zăpadă sau gheață. Fiecare sezon de grădinărit începe cu puțină întreținere pentru a permite plantelor și copacilor tăi să revină la viață. Pentru această sarcină, va trebui să cercetezi metodele de tăiere care se aplică plantelor tale și să utilizezi accesorii adecvate pentru grădinărit.

  • Nu uita de infrastructură. Diferențele mari de temperatură ar putea face ca pietrele să se miște, așa că nu uita să le nivelezi. Verifică gardurile, straturile înălțate și pereții pentru deteriorări și repară-le. Cu cât mai devreme, cu atât mai bine, deoarece toate aceste lucrări ar trebui făcute înainte ca plantele tale să înceapă să înflorească. Pentru un început cu adevărat plin de prospețime, poate dorești să aplici un nou strat de vopsea pe garduri. Implică-ți întreaga familie și profită la maximum de o activitate distractivă în aer liber!

 

 

Gardening in a greenhouse

 

 

Gardening in a greenhouse

 

💚 Cum să decorezi grădini frumoase de primăvară

După ce ți-ai pregătit grădina pentru primăvară, când toate plantele și copacii tăi sunt fericiți și gata să revină la viață, este timpul pentru o schimbare a amenajării. Ai depozitat mobilierul de grădină de acasă în timpul iernii? Dacă este cazul, s-ar putea să dorești să-l scoți, să îl cureți și să verifici starea lui înainte de a pune la loc decorul de primăvară în aer liber.

Sau poate dorești să îți reîmprospătezi decorul grădinii cu niște mobilier nou. Primul lucru la care trebuie să te gândești este spațiul pe care îl amenajezi și cum ai dori să îți petreci timpul în aer liber. Toate grădinile de primăvară arată minunat și ne fac să vrem să încetinim ritmul și să ne bucurăm de timpul liber în aer curat. Dar reține că decorul tău de primăvară în aer liber trebuie, de asemenea, să fie practic și să îți acopere nevoile.

 

 

Gardening in a greenhouse

 

🪑 Care sunt unele dintre cele mai bune soluții de decor exterior pentru primăvară?

Seturile de bistro, de exemplu, sunt excelente pentru zonele exterioare mai mici, cum ar fi balcoanele și terasele. Elegantă și nostalgică, aceasta piesă de mobilier are un design romantic, care pune în evidență cadrul natural. Un set de bistro ar putea fi locul perfect pentru un mic dejun relaxant sau pentru a sta de vorbă cu prietenii la o cafea.

Dacă deții o grădină spațioasă, îți recomandăm să arunci o privire asupra diferitelor seturi de mobilier de exterior. S-ar putea să îți dorești un set de mobilier de relaxare lângă piscină, de exemplu, ori scaune rabatabile sub cel mai mare copac al tău. Cei cărora le plac întâlnirile sociale sau mesele în familie în grădină ar trebui să pună seturi de luat masa în aer liber pe lista de cumpărături. Achiziționarea unui set în loc să cumperi separat scaune și o masă este cel mai simplu și rapid mod de a proiecta o zonă de luat masa.

Când te hotărăști asupra decorului de exterior pentru primăvară, e bine să știi că micile detalii contribuie în mare măsură la decorarea unui spațiu confortabil și primitor. Tot ce trebuie să faci este să îți dai seama de stilul tău preferat și să găsești accesoriile potrivite, care subliniază frumusețea naturală a grădinii tale.