Reamenajarea sufrageriei

Interior · 15. aprilie 2022

 

 

 
 

 

maison_de_melanie (Instagram)

 

 

Consideri că zona de luat masa este cea mai importantă încăpere din casa ta? Unii sugerează că bucătăria este inima casei, în timp ce alții cred că este dormitorul, ca spațiu plăcut și relaxant, în care îți poți reîncărca bateriile. Deoarece majoritatea locuințelor cu spațiu limitat nu au o cameră separată doar pentru luat masa, sufrageriile sunt uneori ignorate.

 

 

Dar de ce ar trebui ca acest lucru să te împiedice să te bucuri de acel loc special care încurajează legătura cu ceilalți și conversația, stimulându-ți în același timp pofta de mâncare? Având în vedere spațiul disponibil, ai opțiunea de a proiecta un colț pentru micul dejun sau o sufragerie elegantă. În orice caz, zona de luat masa poate avea aspectul și atmosfera pe care le dorești, fără a face cheltuieli exorbitante. Atenția la detalii este ceea ce face ca o sufragerie să fie primitoare și elegantă, în timp ce mobilierul potrivit o face practică.

Am adunat câteva secrete incredibile de stil care, atunci când sunt combinate cu soluțiile noastre de mobilier, te pot ajuta să proiectezi sufrageria visurilor tale. Pentru a te inspira în continuare, am apelat la clienții noștri vidaXL, foarte talentați și creativi, pentru câteva idei minunate de amenajare a sufrageriei - vezi cum arată produsele noastre în casele lor frumoase!

 

 

 
 
binnenkijken_bij_gerdy (Instagram)

 

 

Cum să organizezi amenajarea sufrageriei

 

 

 

Am observat o tendință semnificativă în post-pandemie, aceea de a începe cu reamenajarea sufrageriei, fapt care ridică, de asemenea, întrebări cu privire la modul de a organiza amenajarea sufrageriei tale. Credem că acest lucru se întâmplă pentru că oamenii își doresc zone mai confortabile, care să le satisfacă nevoia de apropiere și intimitate în această perioadă dificilă. Pentru a începe, examinează dimensiunile camerei, scopul pe care dorești să i-l dai (vei alege un spațiu mic și intim de luat masa sau intenționezi să găzduiești niște petreceri elegante?) și estetica pe care dorești să o creezi.

 

O configurație care funcționează bine într-un spațiu mare este sufrageria cu masă mare clasică. Poate dorești să alegi o masă dreptunghiulară și să o combini cu 2 scaune de capăt mai mari și scaune laterale mai mici sau poate cu o bancă de sufragerie. Dacă ai un spațiu deschis, va trebui să echilibrezi caracterul practic al zonei de luat masa cu confortul camerei de zi. O masă dreptunghiulară sau ovală pentru șase persoane, care poate fi utilizată și ca birou, este opțiunea ideală. Scaunele confortabile sunt o necesitate, la fel ca și scaunele portabile, care îți vor permite mai multă libertate creativă. Pe partea opusă, ai putea crea un spațiu de petrecere a timpului liber cu o canapea, fotolii și măsuță de cafea, toate acestea vor fi perfect puse împreună de un covor asortat.

 

 

 
 
ma_ptite_pause_deco (Instagram)

 

 

Apoi, există un aranjament de trecere prin sufragerie, care arată cel mai bine cu o masă rotundă în partea mai mare a camerei, încadrată de un covor. Acest plan permite utilizarea unui candelabru deasupra mesei, care va oferi o notă minunată designului; asigură-te doar că secțiunea cea mai de jos a corpului de iluminat este la 76-91 cm deasupra suprafeței mesei. Pentru a ține tot ce ai nevoie la îndemână, așază un bufet sau o masă laterală lângă un perete și o canapea pe partea mai mică a camerei.

 

 

După ce ai decis cu privire la configurarea sufrageriei, următorul pas este să îți dai seama ce îți trebuie. Secretul unei zone de sufragerie perfect confortabilă, elegantă și practică este echilibrul dintre aspect și atmosfera creată. Vorbim despre crearea unui design care îmbunătățește aspectul sufrageriei tale și – împreună cu mobilierul și accesoriile potrivite - o transformă în locul tău preferat de timp liber.

Acest lucru ne conduce la următorul pas, care este esențial: selectarea mobilierului și accesoriilor potrivite pentru designul sufrageriei. Continuă să citești pentru a afla câteva sfaturi utile și secrete ale experților cu privire la alegerea, apoi combinarea și potrivirea mobilierului de sufragerie pentru un decor uimitor.

 

 

 
 
am_mindeltalblick (Instagram)

 

 

Cum se combină și se asortează piesele de mobilier de sufragerie

 

 

 

Dacă te-ai gândit la stilul sufrageriei tale și știi în ce direcție dorești să mergi cu designul tău, îți recomandăm să începi cu o masă de sufragerie. Este ușor să fii copleșit de gama de mese de sufragerie disponibile. De ce ar trebui să te gândești la formă, dimensiune, material și stil?

 

Credem că este bine să cunoști câteva detalii cheie, cum ar fi numărul de oaspeți pe care îi găzduiești în mod regulat și forma care funcționează cel mai bine în structura camerei tale. De exemplu, mesele dreptunghiulare sau ovale sunt mereu la modă, cu o formă care completează orice stil interior, oferind în același timp un număr mai mare de locuri. Mesele rotunde și pătrate sunt mai confortabile, mai primitoare și creează un cadru mai intim.

Scaunele pe care le combini cu masa sunt la fel de importante ca și adaptarea sufrageriei la necesitățile vieții tale de zi cu zi. A venit momentul pentru a fi îndrăzneț și pentru a alege scaune de sufragerie atipice. Desigur, cumpărarea de seturi de mobilier pentru sufragerie este o idee bună, deoarece acestea te ajută să creezi o zonă bine echilibrată. Cu toate acestea, dacă vrei să îți pui amprenta pe o sufragerie magnifică, vei dori să te orientezi către un aspect unic. Combină și asortează diferite materiale sau stiluri pentru masa și scaunele alese, inspirându-te din superba tendință eclectică, de exemplu.

 

 

 
 
studio_hstd (Instagram)

 

 

Dotări esențiale și secrete despre sufragerie pentru transformări reușite ale camerei

 

 

 

Este timpul să transformi pânza goală într-un superb decor de sufragerie, acum că designul sufrageriei tale răspunde nevoilor tale funcționale. Avem o mulțime de idei, precum și elemente esențiale pentru sufragerie, pentru a te ajuta să îți exprimi individualitatea și să o încorporezi în designul mesei.

 

  • Secretul de stil nr. 1: atunci când selectezi decorațiunile pentru sufragerie, este important să ai permanent în minte spațiul pe care îl amenajezi: condițiile de iluminat, dimensiunile și stilul pe care îl alegi - acesta este planul tău. De exemplu, o cameră cu lumină naturală limitată poate fi confortabilă și primitoare cu niște corpuri de iluminat potrivite. Poți alege un candelabru, vintage sau modern, pe care să îl combini cu mai multe lămpi pentru a crea o ambianță ideală pentru discuțiile de după cină. Pe de altă parte, stratificarea perdelelor și draperiilor din materiale diferite, dar bogate, poate adăuga profunzime și textură unei încăperi cu ferestre mari.

  • Secretul de stil nr. 2: Verdeața și plantele au capacitatea de a face orice cameră să arate mai atrăgătoare și mai însuflețită. Dacă nu poți crește plante naturale (nu toată lumea poate), nu fi prea dur cu tine; plantele artificiale pot avea foarte bine același efect.

  • Secretul de stil nr. 3: Poți fi creativ cu spațiul tău și determina cea mai bună configurație pentru tine. Dacă ai o locuință în plan deschis și dorești să desparți sufrageria de camera de zi trebuie doar să adaugi separatoare de cameră. Cu un sortiment atât de larg în stiluri diferite de design, nu vei avea nicio problemă să găsești separatorul ideal pentru a-ți completa decorul din sufragerie.  •  
  •  
 

 

cozyrustic_home

 
 
cozyrustic_home (Instagram)

 

 

  • Secretul de stil nr. 4: Adăugarea unui decor creativ în zona de luat masa te poate ajuta să construiești atmosfera potrivită. Ar putea fi un aranjament de masă minunat sau ar putea fi obiecte de artă sau fotografii de familie expuse într-o galerie de perete aproape de masa ta de sufragerie. În plus, majoritatea oamenilor consideră că muzica este un excelent stimulent al dispoziției, așa că de ce să nu instalezi un sistem de sunet cu mai multe difuzoare subtile în întreaga zonă de luat masa?

  • Secretul de stil nr. 5: Știai că există o modalitate de a avea sufrageria pregătită pentru a-ți întâmpina oaspeții în orice moment? Acesta este un lucru pe care persoanele sociabile îl vor considera important. Când ai oaspeți, adăugarea de spațiu de depozitare, care se potrivește cu stilul modern al designului sufrageriei tale, te ajută să păstrezi totul la îndemână, cum ar fi jocurile de societate sau vesela. Poți alege dintr-o varietate de dulapuri și mese laterale, precum și dulapuri de vinuri sau rafturi de vinuri.

 

 

 

 

 
 
marydecohome46 (Instagram)

 

 

Cum să aranjezi masa de sufragerie

 

 

 

Când proiectezi o zonă de luat masa care nu este formală, ci destinată utilizării de zi cu zi, s-ar putea să te întrebi cum să aranjezi masa din sufragerie. Vei avea nevoie de accesorii pentru masa de sufragerie, care sunt atât funcționale, cât și elegante. Pentru un decor frumos și îngrijit, îți propunem amplasarea unei tăvi decorative pentru veselă sau gustări, de exemplu. Pentru a încălzi atmosfera, adaugă o vază cu flori proaspete și niște lumânări fără flacără. Și nu uita să adaugi un parfum ambiental în zona de luat masa, conform preferințelor tale de arome - acest lucru va insufla personalitatea ta în atmosfera camerei.

 

Dacă, pe de altă parte, îți plac proiectele mici de bricolaj și dorești să îți modernizezi masa din sufragerie, ai putea folosi accesorii pentru masă cum ar fi schimbarea blatului mesei sau a picioarelor mesei. Mici detalii ca acestea pot da decorului tău o notă personală și îl pot ajuta să iasă în evidență.