Trendul eclectic: cea mai în vogă tendință

Stilurile nu se demodează niciodată, în timp ce trendurile sunt inventive și provocatoare

 

Este îndrăzneț, bogat și cu siguranță te intrigă. Dar mai mult de atât, este peste tot în momentul de față. Trendul eclectic reprezintă una dintre cele mai populare abordări în designul de interior. Deși pentru necunoscători, la o primă privire, acest trend poate semăna cu un haos ordonat.

Trendul eclectic propune o estetică unică. Se bazează pe diferite stiluri de mobilier, modele de design care în mod normal nu ar merge împreună și o paletă de culori surprinzătoare. Adăugând piese impunătoare și finisaje rafinate, o să conturezi o adevărată armonie a simțurilor estetice.

 

 

Construiește-ți propria paletă eclectică de culori

Pentru a obține o atmosferă eclectică bogată dar echilibrată, trebuie să te concentrezi asupra unei idei esențiale: alege o culoare îndrăzneață, pe care să o atenuezi prin culori neutre. Nu îți fie teamă să te joci cu suprapunerea culorilor, pentru a crea mai multă profunzime. În acest fel, construiești o bază de culoare puternică, ce-ți permite combinații interesante de modele și texturi.

 

 

Cum să integrezi corect formele și materialele

Trendul eclectic portretizează o diversitate de texturi și combinații de perioade și stiluri. Folosește piese moderne cu linii bine definite și combină-le cu unele impunătoare sau de inspirație vintage. Pentru a crea atmosfera dorită, optează pentru materiale diferite ce se evidențiază reciproc. Materiale ca marmura sau sticla se potrivesc de minune cu cele luxoase, precum catifeaua sau pielea. Nu uita de imprimeuri – poți alege să le introduci prin tapet, covoare extravagante sau accesorii, pentru a contura un efect repetitiv și un ritm captivant.

 

      

Acordă atenție pieselor de rezistență

Am menționat oare că designul eclectic trebuie să fie îndrăzneț? Atunci știi că trebuie să adaugi câteva piese grandioase, ce vor atrage toată atenția. Ia în considerare dimensiunea camerei și nu-ți fie frică să experimentezi. Piesa centrală poate să fie o lucrare de artă, un element decorativ, sau un obiect de mobilier deosebit.