Cum să alegi masa de bucătărie potrivită casei tale

Masa ta de bucătărie este inima zonei de locuit și cumpărarea uneia noi sau înlocuirea acesteia necesită toată atenția ta. Deci, dacă te întrebi cum să alegi o masă de dining, ar trebui să te gândești la scopul acesteia.

Zona de dining este locul unde se întâmplă magia - un loc unde să iei masa în mod confortabil cu familia, să lucrezi, să îți planifici următoarea vacanță sau să te întâlnești cu prietenii. Funcționalitatea este vitală atunci când alegi forma mesei pentru a-ți asigura o utilizare confortabilă pentru anii următori.

O masă poate fi o investiție mare. În acest ghid de cumpărare vei găsi mai multe informații despre cum să alegi materialul din care este făcută masa. Pentru a te asigura că se potrivește stilului tău, urmează sfaturile noastre privind alegerea culorii mesei.

 

Mărimea potrivită a mesei de bucătărie

Dimensiunea este esențială atunci când te gândești cum să alegi masa potrivită pentru spațiul tău de dining. Fii atent la ceea ce spațiul tău are de oferit, pentru a crea o zonă de luat masa echilibrată. O masă de dining masivă poate face ca spațiul să pară aglomerat, în timp ce una prea mică nu este practică.

Pentru a ști cum să alegi dimensiunea mesei, trebuie să înțelegi configurația spațiului de care dispui. Asigură-te că masa se potrivește în zona ta de luat masa, lăsând loc pentru a te deplasa în jurul ei. Standardul este de a avea 100 cm în jurul fiecărui scaun, pentru un design deschis. Consultă următorul ghid de dimensiuni pentru a-ți găsi masa, rotundă sau dreptunghiulară:

  • Un diametru de 120 cm poate fi pentru 4 persoane
  • Un diametru de 150 cm sau 180 cm este perfect pentru 6 persoane
  • Un diametru de 240 cm oferă spațiu suficient pentru 8 persoane.

Îți recomandăm să aloci timp pentru a vizualiza masa dorită, integrată în spațiul de care dispui. Folosește bandă de zugrăvit sau pur și simplu alte piese de mobilier pentru a bloca spațiul necesar pentru setul tău de mobilier de luat masa. Vezi cum ți se pare din punctul de vedere al dimensiunilor și efectuează măsurătorile corecte. Dacă ai de-a face cu un spațiu limitat, îți recomandăm să alegi o masă mai mică, dar extensibilă. Forma este, de asemenea, importantă pentru o potrivire excelentă , așa că să aflăm ce formă de masă este cea mai potrivită pentru un spațiu mic.

 

Cum să alegi forma mesei de bucătărie

Cei mai mulți dintre noi ne întrebăm care este forma potrivită pentru masa de bucătărie: rotundă sau dreptunghiulară? Forma este relevantă din punct de vedere estetic, dar definește în același timp și confortul pe care îl primești. Reține că masa potrivită trebuie să ofere 55 - 60 cm de spațiu de stat la masă, pentru fiecare scaun. Dacă masa ta ar trebui să fie potrivită în mod normal pentru 3 persoane, dar ocazional să poată găzdui mai multe, acordă prioritate confortului de zi cu zi.

O masă de dining rotundă sau ovală creează o atmosferă mai intimă și este minunată pentru reuniuni mici. În plus, se potrivește perfect unui spațiu mai mic, pentru o atmosferă lejeră și aerisită. Pentru a îmbunătăți funcționalitatea, alege una extensibilă.

Mesele de dining dreptunghiulare sau pătrate sunt cele mai populare, din motive întemeiate. Funcționează cel mai bine în camere mai mari, oferind mai mult spațiu și devenind cu ușurință punctul central al încăperii. Liniile îndrăznețe vin în favoarea ta atunci când cauți să cumperi o masă cu un aspect impresionant.

Mese și scaune de bucătărie

Când vine vorba de alegerea mesei și a scaunelor, ai două opțiuni:

  • Cumpără seturi de mobilier pentru luat masa – cu scaune potrivite pentru masa ta, în armonie cu stilul și dimensiunile dorite. Acest lucru asigură un echilibru perfect și o poziție corectă de ședere.
  • Fii creativ: amestecă și combină! Adăugarea de scaune în stiluri diferite la masa ta creează un aspect unic.

Pentru a rezolva dilema cu privire la scaunele care se potrivesc mesei tale de bucătărie, începe prin a asigura cel puțin 30 cm între masă și șezutul scaunului. În acest fel, scaunele pot intra sub masă atunci când nu sunt utilizate. Mai mult, ar trebui să reții că fiecare persoană așezată la masă are nevoie de 60 cm de spațiu pentru a mânca. Când te întrebi câte scaune se potrivesc la masa ta, utilizează această metodă de calcul pentru a face alegerea corectă.

Îți recomandăm să folosești bănci pentru mesele dreptunghiulare, dar și pentru cele ovale. Acestea fac camera să pără mai spațioasă și oferă mai mult spațiu de ședere. Băncile pentru luat masa sunt foarte populare în zilele noastre și pot completa multe stiluri - de la modern la tradițional, minimalist și până la boem.

 

Detalii de reținut

Când cauți să faci o investiție inteligentă într-o masă de bucătărie care să rămână mereu la modă, există câteva alte lucruri de luat în considerare. O masă extensibilă este întotdeauna o alegere excelentă dacă dispui de un spațiu limitat. Acest lucru se aplică atât formelor rotunde, cât și celor dreptunghiulare și oferă o soluție remarcabilă pentru reuniuni ocazionale. Fii atent la grosimea mesei – aproximativ 2,5 cm - atunci când alegi scaunele.

O atenție deosebită trebuie acordată materialului folosit pentru masa ta de bucătărie. Optează pentru materiale durabile precum lemnul sau lemnul reciclat. Marmura sau marmura falsă este o opțiune excelentă pentru o masă rezistentă la zgârieturi. Mesele din sticlă sunt preferatele noastre dacă ai nevoie să sporești lumina naturală într-o cameră mai întunecată. Nu ezita să încerci să folosești metal - un amestec de metal și lemn sau doar metal, poate oferi o platformă creativă pentru zona ta de luat masa.

Suporturile de masă influențează, de asemenea, cât de mult spațiu confortabil ai la dispoziție atunci când stai așezat. Un piedestal se potrivește cel mai bine cu o masă rotundă sau pătrată, creând mai mult spațiu pentru picioare. Optează pentru picioare mai subțiri pentru masa ta dreptunghiulară de dimensiuni medii, dar ai putea opta pentru picioare capră doar atunci când spațiul permite prezența unei mese mai mari.

Deși găsirea mesei perfecte necesită ceva timp, asigură-te că urmezi ghidul nostru despre cum să alegi o masă care să se potrivească perfect stilului tău de viață.