Proiectează o grădina de vis – transformă ideile în realitate


Ce este o grădină de vis? Închide ochii și imaginează-ți. Este mai mult decât un petic de iarbă cu câteva flori. Este combinația dintre o zonă verde frumoasă, flori vibrante și mobilier confortabil pentru a crea o oază de liniște. S-ar putea să îți dorești un paradis botanic sau un refugiu urban confortabil. Vești bune: opțiunile sunt nesfârșite. De la grădini mici pentru balcon, care etalează o multitudine de flori, până la peisaje puse în evidență cu un mobilier elegant, totul este la alegerea ta.

Pași pentru a-ți crea grădina de vis: 5 sfaturi și trucuri

Cu o îndrumare potrivită, este destul de ușor să proiectezi grădina ta de vis. Iată câteva sfaturi și trucuri practice pentru a te ajuta să dai viață viziunii tale:

  1. Evaluează spațiul. Analizează zona exterioară și gândește-te la lumina soarelui, la calitatea solului și la amenajările peisagistice existente. Aceste detalii te vor ajuta să alegi plantele verzi.
  2. Definește-ți stilul. Ești atras de minimalismul modern sau de farmecul rustic? Definește-ți stilul de grădină pentru a-ți direcționa alegerile de design. De asemenea, gândește-te la designul casei tale – va trebui să se armonizeze.
  3. Planifică amplasarea. Măsoară-ți spațiul și fă o schiță inițială al grădinii tale. Adaugă alei, zone de relaxare și puncte de atracție, cum ar fi unele figurine de apă sau sculpturi.
  4. Alege plantele potrivite. Selectează plante care sunt fericite în climatul tău și care se potrivesc stilului tău. Amestecă și asortează florile, arbuștii și plantele verzi pentru un peisaj versatil. Vezi ce specii cresc vecinii tăi. Acest lucru îți va spune mai multe despre compatibilitatea dintre condițiile meteorologice sau de sol și tipul de plante alese.
  5. Adaugă detalii personale. Adaugă farmecul tău la designul grădinii cu sculpturi, clopoței de vânt și corpuri de iluminat pentru exterior.

  

Cum să incluzi mobilier în grădina ta de vis

Mobilierul joacă un rol important în modelarea atmosferei grădinii tale de vis. Iată câteva sfaturi pentru includerea mobilierului în spațiul tău de exterior:

  • Selectează materiale durabile: Optează pentru materiale rezistente la intemperii, cum ar fi ratanul, tecul sau aluminiul. Vor rezista condițiilor de vreme pe tot parcursul anului, arătând ca noi, cu o îngrijire minimă.
  • Creează zone de relaxare confortabile: Aranjează grupuri de scaune pentru a încuraja relaxarea și socializarea. Ia în considerare opțiuni interesante, cum ar fi șezlonguri, bănci și hamace.
  • Accesorizează cu stil: Îmbunătățește-ți oaza în aer liber cu perne și pături drăguțe. Covoarele de exterior vor adăuga căldură și confort.
  • Optează pentru versatilitate: Alege piese de mobilier care se pot adapta la diferite activități, de la mesele luate în aer liber la relaxarea la soare.

 

Articole de grădină esențiale


Ghivece & jardiniere de grădină

-10% În tendințe acum
651.99 Lei

Incl. TVA


Iazuri & fântâni

În tendințe acum
155.99 Lei

Incl. TVA


Accesorii de înot & întreținerea piscinei


Activități de exterior pentru copii


Butoaie pentru compost & apă de ploaie


Decorațiuni de exterior

Ofertă În tendințe acum
386.99 Lei

Incl. TVA


Biodiversitateout


Idei de la clienții noștri pentru o grădină de vis


Inspiră-te din grădinile de vis din viața reală create de clienții noștri. Consultă fotografiile și sugestiile de design pentru a începe propria transformare a grădinii.

#sharemevidaxl


Suntem atât de fericiți să-i vedem pe clienții noștri cum creează spații frumoase cu produsele noastre și cum le împărtășesc cu noi prin #sharemevidaXL. De la design-uri uimitoare pentru grădini până la interioare confortabile pentru casă, creativitatea clienților noștri te inspiră cu adevărat. De asemenea, și tu poți să te alături comunității noastre și poți împărtăși cu noi propriile design-uri inspirate de vidaXL. Să sărbătorim pasiunea noastră pentru spații de locuit frumoase și confortabile și să ne inspirăm reciproc să creăm design-uri și mai fabuloase!

Descoperiți toate

Concluzie


Grădina ta de vis este la doar câteva idei distanță, iar noi suntem aici pentru a te ajuta la fiecare pas. Deci, ia-ți mănușile de grădinărit și eliberează-ți creativitatea! Nu uita, grădina ta nu este doar o colecție de plante. Este o poveste care așteaptă să fie spusă, un spațiu zen în care amintirile vor prinde rădăcini. Îți dorim să fii fericit în activitatea ta de grădinărit, iar grădina ta de vis să înflorească plină de bucurie și minuni fără număr!