Ghidul cumpărătorului: sfaturi pentru alegerea unui șezlong

La prima vedere, un șezlong este un plus confortabil pentru camera de zi, dormitor sau biroul de acasă. Dar, analizând tot ceea ce reprezintă un șezlong, reprezintă, de fapt, mult mai mult. Încă anii 1600, când francezii l-au popularizat ca o piesă deosebită, șezlongul, așa cum îl cunoaștem astăzi, este un semn de eleganță și lux.

Cunoscut și sub numele de canapea de relaxare, șezlongul a evoluat în timp și a fost adaptat și pentru utilizarea în spațiul exterior. Cu toate acestea, de la o piesă de lux la un obiect de mobilier pentru cabinetul medicului psihiatru, șezlongul și-a făcut loc în locuințele noastre. Sunt persoane care se întreabă cum să aleagă șezlongul potrivit. În acest ghid al cumpărătorului, vom discuta despre fiecare aspect demn de luat în considerare, pentru a găsi canapeaua potrivită.

 

Diferite tipuri de șezlong – cum îl găsești pe cel care vi se potrivește

Deoarece șezlongul are o istorie atât de fascinantă, piesa a evoluat și s-a modificat în timp. Dar de ce este șezlongul atât de popular? Oferă confortul unei canapele, dar dimensiunea redusă face din el un mobilier potrivit în orice interior. Varietatea de stiluri permite șezlongului să se potrivească cu orice fel de decor, de la cele clasic la cel contemporan. Cele mai populare tipuri de șezlong sunt:

Șezlongul fără cotiere

– lipsit de brațe, acest tip de șezlong are un spătar la unul dintre capete. Simplitatea designului permite o varietate de moduri de amplasament. Se potrivește practic oriunde, deși de-a lungul unui perete este modalitatea perfectă de a-l stiliza, atunci când doriți să economisiți spațiu. Spătarul poate fi reglabil, ceea ce îl face foarte confortabil pentru lectură sau vizionarea de filme.

Șezlongul cu o cotieră

– sau canapeaua victoriană, acest șezlong va deveni vedeta încăperii dvs. Cotiera sa unică pornește din spătar și ajunge la jumătatea șezlongului. Așezați-l pe un perete, pentru a economisi spațiu și astfel vă veți îmbogăți decorul.

Șezlong cu două cotiere

–creat special pentru ședere, acest șezlong este perfect pentru camera de zi. Poziția relaxată permite nu doar momente agreabile în fața televizorului, ci poate invita la un pui de somn după-amiaza.

Șezlong cu două extremități

– cunoscut sub denumirea de recamier, are două extremități înălțate. Deși nu este cea mai bună opțiune pentru o relaxare confortabilă, recamierul va deveni o piesă de rezistență, oriunde l-ați plasa.

Cum să puneți în valoare șezlongul

Acum că știți opțiunile disponibile pentru achiziționarea unui șezlong, pasul următor este să aflați stilul celui mai potrivit pentru dvs. Un șezlong nu este dificil de integrat în interiorul locuinței.

Deși este o piesă de mobilier impresionantă, funcționează excelent în majoritatea încăperilor. Dacă vă gândiți în ce direcție ar trebui plasat un șezlong, ar trebui să luați în considerare, în primul rând, fluxul de circulație al camerei. Așezați șezlongul într-un loc liniștit și permiteți-i să creeze un colț intim. În funcție de tipul de șezlong, acesta se potrivește bine pe perete sau în fața unei ferestre, lângă o măsuță de cafea.

Dacă alegeți o piesă fără cotiere, trebuie să înțelegeți modul de poziționare a canapelei. Alegeți o zonă de relaxare și plasați acolo piesa de mobilier modulară. Dacă nu știți cum să alegeți o canapea cu șezlongul pe partea stângă sau dreaptă, atunci gândiți-vă unde ați dori  să fie colțul canapelei. Îndreptați-l spre intrare sau către un alt punct focal – TV sau șemineu, de pildă - pentru un spațiu de relaxare primitor și aerisit.

Pentru a proiecta un spațiu confortabil de relaxare, luați în considerare aspectul camerei dvs. și veți afla pe ce parte ar trebui să fie șezlongul. În mod normal, spătarul sau brațul acestuia pot bloca fluxul camerei și pot acționa în chip de perete separator. Deci, asigurați-vă că îl așezați pe un perete sau într-o zonă mai puțin circulată. Lăsați suficient spațiu de acces și puneți-l în valoare cu o lampă de podea sau o măsuță laterală.

 

Care este stilul care mi se potrivește? – alegerea culorii și materialului

Acum, să vorbim puțin despre acele detalii care fac diferența atunci când alegeți un șezlong - material, culoare și stil. Luând în calcul interiorul dvs. existent, aveți o mulțime de opțiuni din care să alegeți.

Dacă vă plac liniile simple, minimaliste, sau nota industrială, alegeți culori neutre pentru șezlongul dvs. Optați pentru o piesă cu picioare simple, cu ornamente puține sau deloc, sau pentru o canapea cu cadru metalic. În ceea ce privește materialele, pielea naturală sau velurul pot fi impresionante, indiferent de culoare.

Iubitorii unui stil romantic, de inspirație franțuzească, vor fi încântați de ideea unui șezlong în locuința lor. Piesele tapițate, cu picioare sau brațe decorative, sunt alegerea potrivită, mai ales în culori deschise. Puteți opta de asemenea pentru velur – este o alegere excelentă. Iar dacă doriți să luminați camera într-un mod luxos, vă recomandăm culorile vii.

Cei care apreciază o abordare clasică, mereu la modă, ar trebui să ia în considerare un șezlong de tip Chesterfield. Această opțiune elegantă funcționează bine în orice culoare posibilă, atâta timp cât urmărește fluxul camerei. Finisajele din pânză sunt, de asemenea, excelente, mai ales atunci când sunt combinate cu detalii decorative bogate pentru picioarele din lemn.

În funcție de frecvența de utilizare, atunci când alegeți materialul canapelei dvs., luați în considerare stilul care vă place, dar și durabilitatea piesei. Mătase, catifea, velur sau piele, aceste materiale sunt extraordinare, dar au nevoie de un plus de întreținere, pentru a se bucura de frumusețea lor fără vârstă. Microfibra și poliesterul oferă un confort extraordinar și sunt ușor de întreținut, dacă aveți copii sau animale de companie sau pur și simplu vă place să stați zilnic în șezlong. Pentru a găsi mai multe opțiuni care să vă satisfacă nevoile, atunci când alegeți șezlongul potrivit, vă invităm să descoperiți preferințele noastre de mai jos.