Ghid de achiziționare a scaunului de bar potrivit – indicații utile

În ultimii ani, suntem martorii unei reveniri masive a mobilierului tip bar în bucătărie. Se poate prezenta sub forma unei insule, a unei tejghele sau a unui bar propriu-zis. Popularitatea acestui tip de mobilier a fost încurajată de faptul că el se potrivește de minune stilului nostru de viață actual. Este un loc caracterizat de o mare versatilitate, fiind utilizabil în orice situație, indiferent că savurezi un mic-dejun rapid, lucrați de acasă sau vă ajutați copiii la teme.

Dar cum puteți alege un scaun de bar pentru bucătăria dvs.? Scaunele de bar ideale trebuie să fie confortabile, să se potrivească în decorul dvs. interior și să poată fi folosite și de copii. Grație design-ului lor, scaunele de bar devin centrul de atracție ar zonei dvs. de dining. Citiți ghidul nostru despre modul de alegere a scaunelor de bar potrivite și descoperiți soluția perfectă pentru locuința dvs.

 

Cum să alegeți dimensiunile corecte pentru scaunele de bar

Spre deosebire de mese și de scaunele pentru masă, care au de obicei dimensiuni standard, tejghelele și scaunele de bar au înălțimi și dimensiuni diferite. Prin urmare, pentru a face cea mai bună alegere, trebuie să începeți cu măsurile corecte. Pentru a înțelege ce înălțime ar trebui să aibă scaunele de bar, să analizăm puțin cele mai populare modele:

  • Taburete de tejghea – cu o înălțime obișnuită între 60 și 66cm
  • Scaune de bar – cu dimensiuni standard între 71 și 83cm
  • Scaune de bar super-înălțate – scaune foarte înalte care ating o înălțime între 86 și 101cm.

Scaunele de bar au înălțimi diferite, ceea ce va afecta cu siguranță confortul pe care îl obțineți la ședere. Prin urmare, măsurați mai întâi barul, tejgheaua sau insula. Un scaun de tejghea are funcționalitatea potrivită atunci când este asociat cu un blat de 90 cm înălțime. Dacă doriți o experiența autentică de bar acasă, alegeți scaune de bar și combinați-le cu o insulă care are o înălțime de 104 până la 110 cm. Puteți alege, de asemenea, scaune de bar super înalte pentru tejgheaua dvs. specială, care să măsoare până la 111-119 cm

Aveți în vedere modul în care doriți să vă folosiți barul, pentru a ști cât de înalte ar trebui să fie scaunele ca să se potrivească înălțimii blatului dvs. Cea mai simplă regulă de reținut atunci când alegeți înălțimea potrivită pentru scaunele de bar este să păstrați distanța medie de 25-30 cm de la șezut până la partea de jos a tejghelei.

 

Stilul scaunelor de bar

Scaunele de bar sunt disponibile într-o varietate bogată. Acum, să vorbim despre confort. În funcție de tipul de scaun pe care îl alegeți, veți obține un alt tip de confort al scaunelor.

Scaunele de bar fără spătar sunt ideale pentru spații mai mici, pentru că pot fi împinse cu ușurință sub tejghea. Deși sunt una dintre cele mai populare alegeri, scaunele fără spătar pot deveni cam incomode atunci când sunt folosite pe perioade mai lungi de timp.

Scaunele pivotante sunt o alternativă excelentă la scaunele masive de bar, permițând o funcționalitate foarte convenabilă. În plus, scaunele de bar pivotante vă vor proteja cu siguranță podelele de mișcarea constantă a scaunelor obișnuite.

Pentru a adăuga un plus de stil și confort, alegeți scaune de bar cu cotiere. Acestea sunt perfecte pentru un prânz mai lung, mai ales atunci când aveți copii. Dacă vă interesează eleganța, faceți un pas și mai departe și alegeți scaunele tapițate,

Detalii care contează atunci când cauți scaunele de bar perfecte

Alegerea înălțimii corecte a noilor scaune de bar este foarte importantă, dar un alt aspect de luat în considerare este numărul de scaune de care aveți nevoie. Pentru a ști câte scaune de bar aveți nevoie, gândiți-vă la numărul de persoane pe care doriți să le găzduiți.

Apoi, luați în calcul tejgheaua sau insula. Lungimea acesteia va determina câte scaune de bar puteți monta. Pentru ca un adult să stea confortabil unul lângă celălalt, trebuie să lăsați suficient spațiu în jurul scaunului. E bine să aveți între 66 și 76 cm între centrul unui scaun și centrul celui plasat lângă el.

 

Materialul scaunelor de bar

După ce ați decis tipul de scaun de bar, este timpul să alegeți un material. În funcție de stilul preferat, unele materiale se pot potrivi mai bine decât altele. Scaunele din metal sunt super moderne și funcționează extraordinar într-un decor industrial sau contemporan. Scaunele de bar din lemn sunt mai calde și mai ușor de integrat - în plus, se potrivesc oricărui decor. Scaunele de bar din ratan și răchită sunt o alegere excelentă. Ușoare și practice, acestea vor adăuga o notă de atmosferă boemă în zona dvs. de luat masa.

 

Stilul și culoarea scaunelor de bar

Oare scaunele dvs. de bar ar trebui să se asorteze cu scaunele dvs. de masă? Nu există nicio regulă, iar preferința dvs. față de un anume stil este singurul lucru care contează. Combinați-le și asortați-le, pentru un aspect creativ, care vă va bucura în fiecare zi. Rețineți că scaunele de bar și scaunele de masă ar trebui să aibă câteva detalii în comun.

Același lucru este valabil și pentru culoarea scaunelor de bar. În funcție de tapițerie, vă puteți exersa creativitatea și puteți lucra cu piele artificială sau diverse țesături, în culori care se potrivesc cu decorul interior existent. Înveseliți-vă locul cu culori neutre atunci când ați folosit nuanțe mai puternice pentru restul bucătăriei. Puteți crea un aspect vizual jucăuș, combinând scaunele din lemn sau din ratan cu unele colorate.

Având în vedere toate aceste aspecte, sunteți la doar un clic distanță de a găsi scaunele de bar perfecte. Pentru mai multă inspirație, aruncați o privire mai jos, la scaunele noastre de bar preferate.