Sfaturi excelente pentru alegerea setului de mobilier de sufragerie perfect

Cu toții avem un stil de viață agitat și nu este ușor să găsești timp pentru reuniunile cu familia și prietenii. Cu toate acestea, a lua masa cu cei dragi este o tradiție permanentă. Acest lucru transformă zona de luat masa într-un loc de întâlniri și de conversații frumoase. Pentru o atmosferă confortabilă și primitoare, trebuie să știi cum să alegi un set de mobilier de sufragerie.

Dacă ești în căutarea celui mai bun set de mobilier de sufragerie, ar trebui mai întâi să faci câteva cercetări. Evaluează-ți nevoile, începând cu numărul de persoane pe care dorești să le găzduiești. Pentru mesele sociale, găsește soluții pentru locuri de ședere suplimentare, cum ar fi scaunele pliante sau alege o bancă de sufragerie, ca opțiune elegantă și accesibilă totodată.

Ia în considerare preferințele tale de stil și găsește un set de mobilier pentru luat masa care să se potrivească bine în sufrageria ta de vis. Există atât de multe opțiuni disponibile, care variază în diferite stiluri, forme și materiale. Află din ghidul nostru tot ce trebuie să știi despre alegerea setului de mobilier de sufragerie potrivit.

 

Lucruri de luat în considerare atunci când cauți un set de mobilier de sufragerie

Un set de mobilier de sufragerie este alcătuit din două piese principale de mobilier – o masă și scaunele complementare. Cea mai bună soluție pentru tine trebuie să răspundă unor nevoi foarte importante. Deoarece ai multe decizii de luat, sfaturile noastre îți vor fi utile.

 

Cum să alegi dimensiunea potrivită pentru setul tău de mobilier de sufragerie

Prima parte a acestui proces începe cu măsurarea zonei de luat masa. Când ai lungimea și lățimea camerei, nu uita să lași cel puțin 100 cm spațiu în jurul setului de mobilier de sufragerie. Acest detaliu important va asigura suficient spațiu în jurul setului tău de mobilier. Standardul este de aproximativ 100 cm de spațiu în spatele scaunelor, pentru utilitate practică, în timp ce oamenii sunt așezați la masă.

Un aranjament de sufragerie, conceput pe baza îndrumărilor cu privire la dimensiunile potrivite, va face ca spațiul să fie aerisit, fără să pară aglomerat. Mai mult, atunci când ai de-a face cu un spațiu generos, aceeași regulă privind dimensiunile va transforma setul de mobilier de sufragerie într-un punct de atracție.

Celălalt detaliu de luat în considerare înainte de a alege stilul perfect pentru setul de mobilier de sufragerie este numărul de persoane pe care le vei găzdui. Dacă îți plac întâlnirile sociale și organizezi adesea petreceri, ține cont de acest lucru înainte de a cumpăra. Cu toate acestea, dacă preferi să te relaxezi cu prietenii, rămâi la setul de mobilier de sufragerie de bază. Creează o zonă de luat masa confortabilă pentru utilizarea zilnică și optează pentru scaune suplimentare, pentru a face față ocaziilor speciale.

Idei grozave pentru a găsi cea mai bună formă de masă de sufragerie

Ține cont de numărul specific de persoane și hai să găsim masa viselor tale! Un aranjament confortabil al fiecărui loc la masă necesită cel puțin 60 cm lungime și 30 cm lățime. Pe baza acestei reguli, unele forme de masă sunt mai potrivite decât altele.

Mesele rotunde, la fel ca cele pătrate, reprezintă opțiunea perfectă pentru spațiile mici. Oferă spațiu confortabil și distanță egală pentru fiecare persoană așezată la masă. În plus, se potrivesc cu toate tipurile de stiluri de interior și sunt excelente pentru interacțiunea socială. Să nu uităm că sunt și super atrăgătoare! Îți recomandăm bazele cu  piedestal pentru mai mult spațiu pentru picioare și un aspect aerisit.

În cazul în care camera ta oferă un spațiu generos pentru zona de luat masa, atunci caută mese ovale și dreptunghiulare. Sunt îndrăznețe, au un aspect impresionant și îi pot strânge la un loc pe mulți dintre prietenii tăi. Aceste mese oferă un avantaj important în funcție de locul în care sunt așezate. Separă bucătăria de sufragerie sau creează un punct de atracție lângă o fereastră imensă. Aceste mese pot oferi mai mult spațiu pentru scaune suplimentare dacă alegi unele cu picioare subțiri.

 

Nu trece cu vederea importanța scaunelor

Când alegi scaunele potrivite pentru setul tău de mobilier de sufragerie, ai mai multe opțiuni: scaune pivotante, tapițate sau scaune fixe și bănci de sufragerie. Pentru a te asigura că există spațiu suficient pentru genunchi, păstrează întotdeauna 30 cm de la blatul mesei până la șezutul scaunului.

Plecând de la forma aleasă pentru masă, gândește-te la scaunele cele mai potrivite. Mesele mai mici se vor potrivi bine lângă 4 scaune fixe sau lângă niște taburete. Deoarece numărul de scaune este limitat, poți face combinații de scaune, care să se armonizeze între ele. Diferite materiale sau stiluri de scaune vor adăuga textură stilului tău de design.

Mesele dreptunghiulare sau ovale permit mai multe scaune - până la 10 bucăți. Joacă-te cu designul scaunului și încearcă opțiuni elegante de ședere, cum ar fi variantele tapițate. Dar acestea se potrivesc perfect, de asemenea, cu băncile de sufragerie, pentru o abordare modernă. Bucură-te de avantajele unei bănci de sufragerie – de la aspectul elegant până la spațiul suplimentar de ședere pe care îl oferă.

 

Setul de sufragerie cu un stil perfect pentru casa ta

Alegerea setului de mobilier de sufragerie perfect este o chestiune de preferințe personale. Dacă îți place un stil mai tradițional, îți recomandăm piese masive din lemn. Sunt elegante și robuste, mai ales când sunt în nuanțe mai închise. Adaugă un pic de romantism cu unele țesături pentru tapițeria scaunului precum cele de tip jacquard sau brocart.

Designul interior modern necesită linii simple și bine definite, cu finisaje deosebite. În ceea ce privește materialele, alege blaturi din marmură sau din sticlă sau investește în baze metalice atât pentru scaune, cât și pentru masă.

Dacă preferi un aspect mai eclectic, dă zonei de luat masa un efect de joc. Experimentează, utilizând culori vesele sau alege seturi de mobilier de sufragerie din ratan și plastic. O altă modalitate este să optezi pentru o masă din lemn și să adaugi scaune unice, de inspirație vintage, pentru mai mult farmec.

Deși îți ia ceva timp, este ușor să înțelegi cum să alegi setul de mobilier de sufragerie potrivit. Ia în considerare îndrumările noastre simple și descoperă-ți nevoile. Alege stilurile și materialele preferate și acordă atenția necesară măsurătorilor. Încearcă să vizualizezi spațiul visat pentru luat masa și începe să pui toate elementele la un loc.