Cum să alegi un pat - ghid de bază pentru a cumpăra un pat

Alegerea patului potrivit este vitală dacă nu îți dorești nopți nedormite. Întrucât îți petreci o treime din viață în pat, trebuie să îți asiguri condiții de somn de înaltă calitate. Pentru a face acest lucru, trebuie să fii atent la mai multe aspecte.

Înainte de a face o achiziție atât de importantă, este necesară puțină cercetare pentru a-ți înțelege nevoile în ceea ce privește dimensiunile, rutina somnului și preferințele de stil. Calitatea somnului este influențată de somieră. Una potrivită va îmbunătăți, de asemenea, funcționalitatea dormitorului tău.

Pentru a obține un aranjament armonios în dormitor, află cum să alegi culoarea cadrului de pat pentru a se potrivi stilului tău. Același lucru este valabil și pentru materialele de pat; toate aceste opțiuni disponibile vor face din căutarea ta una super distractivă! Dacă nu știi de unde să începi, atunci ghidul nostru despre cum să alegi patul potrivit este exact ceea ce ai nevoie!

 

Cum să alegi dimensiunea corectă a patului

King-size ori queen-size? Când vorbești despre dimensiunile patului, ar trebui să te gândești să îți oferi un răsfăț. Mai mult spațiu înseamnă mai mult confort, ceea ce înseamnă un somn mai bun. Ia în considerare dimensiunile dormitorului tău, pentru a fi sigur că patul pe care ți-l dorești se potrivește spațiului tău.

Pentru a înțelege cum să alegi dimensiunea potrivită a patului, începe prin măsurarea dormitorului. Lasă suficient spațiu în jurul patului, pentru o funcționalitate mai mare. Nu uita de accesoriile suplimentare care ocupă spațiu, cum ar fi tăbliile. Dacă ai un dormitor mic, evită paturile masive - va arăta supraaglomerat, așa că alege canapele extensibile sau paturi de dimensiuni mai mici.

Într-un dormitor spațios, alege dimensiuni de lux. Chiar dacă nu împarți patul cu cineva, îți recomandăm totuși unul dublu. În acest fel, îți asiguri mai mult spațiu pentru un somn odihnitor.

Alegerea saltelei de mărime potrivită este următorul aspect pe lista noastră. Dimensiunea corectă a saltelei se bazează pe dimensiunea cadrului interior al patului - de obicei cu 2 cm mai mică. Deci, asigură-te că dimensiunile corespund și permite mici diferențe înainte de a cumpăra. În plus, noua ta saltea trebuie să ofere un suport excelent pentru spate.

Ia în considerare nevoile tale de somn - și pe cele ale partenerului tău. Încearcă diferite tipuri de saltele și găsește-o pe cea potrivită pentru tine. Unele sunt mai bune pentru cei care dorm ușor, concepute pentru a reduce mișcarea. Altele oferă avantaje pentru diferite poziții de somn.

 

Cel mai bun tip de cadru de pat pentru tine

Oferta de somiere din prezent este bogată, ceea ce te poate face să te simți un pic copleșit atunci când cumperi. Când te întrebi care este cel mai bun tip de cadru de pat, consultă mai întâi cele mai populare variante:

  • Cadre de pat divan
  • Somiere / Cadre de pat
  • Cadre de pat reglabile
  • Paturi supraetajate

Cadrele de pat divan sunt cele mai populare alegeri. Unele dintre ele au un panou superior fără ridicare cu arc, pentru o senzație mai accentuată de fermitate. Unul mai extravagant este cadrul de pat divan cu ridicare cu arc, asigurând mai puțină mișcare și o durabilitate mai mare a saltelei. Cadrul de pat divan este considerat printre cele mai bune tipuri de cadre de pat și datorită opțiunii de depozitare sub pat. Este ideal pentru depozitarea așternuturilor de pat, iar sertarele pot fi personalizate după cum dorești.

Somierele sunt de obicei prevăzute cu o bază cu lamele. Aceasta poate fi fixată sau se poate afla pe o scară de lamele, cu o bară centrală de susținere. Lemnul moale permite mai multă flexibilitate, deci va părea mai puțin ferm decât un divan. Pentru a afla ce ar trebui să cauți atunci când cumperi un cadru de pat, trebuie să înțelegi tipul de tensiune de care spatele tău are nevoie. Majoritatea somierelor lamelare au lamele arcuite care oferă o fermitate medie pentru dormit.

Paturile reglabile au devenit mai populare, datorită funcționalității lor uimitoare. Pot fi folosite pentru a citi în pat, pentru a te uita la televizor sau în cazul unor nevoi medicale. Lamelele de reglare funcționează pe secțiuni - pentru gât, cap sau picioare. Reține că salteaua este special concepută pentru a se potrivi acestui tip de pat, așa că este bine să fie cumpărată împreună cu patul.

Paturile supraetajate sunt minunate atunci când te gândești cum să alegi un cadru de pat pentru copiii tăi. Sunt practice, eficiente ca spațiu și foarte distractive!

Cele mai elegante cadre de pat

După ce te-ai asigurat că vei avea cel mai bun somn pe care ți-l poate oferi cadrul tău de pat, aici vine partea distractivă! Alegerea patului care se potrivește stilului tău de design interior îți lasă mai multe opțiuni. Ar trebui să iei în considerare ce cadre de pat sunt la modă, dar optează pentru unul care nu se demodează.

  • Paturile metalice oferă o atmosferă romantică dormitorului tău și nu se vor demoda niciodată. Pentru o abordare mai tradițională, alege un pat sanie. Cu o tăblie de cap mai înaltă decât tăblia de picioare, paturile sanie sunt făcute în general din lemn și au finisaje ornamentale.
  • Paturile platformă sunt joase până la sol și sunt proiectate în linii simple. Dacă dorești să creezi un decor modern și minimalist pentru dormitor, aceasta este alegerea potrivită pentru tine.
  • Iubitorii stilului boem pot opta pentru un pat cu baldachin, din lemn sau metal. Aceste paturi au patru stâlpi pe care îi poți drapa cu țesăturile tale preferate, pentru un aspect boho de vis. Nu uita să alegi unul în funcție de dimensiunea dormitorului tău, pentru a evita senzația de aglomerare.
  • Paturile tapițate sunt răspunsul atunci când alegi un stil de dormitor mai luxos. Acoperit cu țesătură - piele, catifea sau tweed - patul tapițat este sofisticat și dă o notă vintage dormitorului tău.

Acest ghid despre cum să alegi un pat te poate ajuta să beneficiezi de somnul de înaltă calitate de care ai nevoie. Deoarece patul este cea mai importantă piesă de mobilier pe care o deții, este necesar să investești timp și efort în cumpărarea acestuia. Recomandarea noastră este să te și distrezi – folosește creativ diferite stiluri și materiale, pentru un aranjament de dormitor perfect.