Cum să alegi un bufet? Sfaturi pentru o alegere perfectă

Aproape ai terminat de decorat casa, dar simți nevoia unor soluții de depozitare la modă? Există mai multe opțiuni din care poți alege, atunci când cauți o piesă de mobilier practică pentru zona de luat masa, bucătărie sau hol.

Este în regulă dacă nu știi diferența dintre o consolă și un bufet. Ghidul nostru de cumpărare despre cum să alegi un bufet este aici pentru a te ajuta.

Astăzi, folosim mai mulți termeni pentru a descrie piese de mobilier similare, cum ar fi bufetul și un dulap cu sertare. Ceea ce cauți este o piesă de mobilier cu funcție de depozitare, pentru completarea unei camere. Pentru a ști cum să alegi un dulap cu sertare, trebuie să începi prin a-ți identifica nevoile:

  • Camera în care va fi amplasat
  • Destinația acestuia
  • Stilul
  • Dimensiunile, materialele și culorile cele mai potrivite cu restul decorului

 

Bufetul potrivit pentru casa ta

Procesul de alegere a unui bufet nu ar trebui să fie dificil. Este important să înțelegi diferența dintre aceste articole de mobilier versatile. Comodele cu sertare sunt utilizate în mod normal în dormitor, ca soluție de depozitare cu sertare. Bufetele pot îndeplini același rol, dar funcționează cel mai bine în zone mai mici, cum ar fi un hol îngust. Indiferent de alegerea ta, profită de spațiul din partea superioară în scopuri decorative.

Comoda cu două uși ne amintește de o atmosferă mai romantică. Este adesea folosită în biroul de acasă.

Bufetele sunt mai voluminoase și mai indicate pentru bucătărie sau sufragerie, în timp ce consolele înlocuiesc cu succes un dulap TV. Având în vedere toate acestea, să explorăm câteva dintre posibilități.

Sfaturi pentru alegerea bufetului perfect

Indiferent de termenul preferat, atunci când ne întrebăm cum să alegem un bufet, trebuie să ne uităm mai întâi la dimensiuni. Vei decide scopul acestei piese de mobilier și camera în care dorești să o amplasezi. Apoi, trebuie luată în considerare configurația camerei și restul mobilierului. Dacă ai nevoie de ea pentru zona de luat masa, ia în considerare dimensiunile  setului de mobilier pentru sufragerie. Nu uita să îl așezi la cel puțin 60 cm distanță de alte piese de mobilier, pentru a permite deschiderea ușilor și a sertarelor.

Dar care este înălțimea optimă pentru un bufet? Bufetele nu au, în mod normal, picioare sau, în cazul în care sunt prevăzute cu unele, acestea sunt scurte pentru a oferi mai mult spațiu de stocare. În ceea ce privește înălțimea, un bufet are adesea în jur de 70 până la 90 cm înălțime. Acesta este un aspect important, deoarece această înălțime permite o configurare perfectă pentru a așeza mâncărurile pe suprafața acestei piese de mobilier la următoarea petrecere. Ideal pentru depozitarea articolelor de luat masa, bufetul ar trebui să se potrivească cu înălțimea mesei de sufragerie pentru un decor echilibrat.

Deoarece există o ofertă nelimitată de bufete pe piață, este bine să iei în considerare și lungimea. Pentru holuri sau sufragerii generoase, poți opta pentru un bufet cu trei compartimente la rând, ajungând, de exemplu, la 145 cm. Un dormitor mai mic poate găzdui cu ușurință o servantă de 60 cm lungime, cu sertare duble.

Materialul, culoarea și stilul bufetului ideal

Bufetul este o piesă de mobilier cu totul uimitoare, care poate fi găsită în forme, culori și stiluri fără limite. Adaptabilă la fiecare cameră, bufetul poate fi folosit pentru a depozita jucăriile copiilor, pentru a ascunde aparatele electronice sau ca zonă de expunere pentru cărțile și revistele tale. Versatilitatea imensă este, de asemenea, reprezentată printr-o mare varietate de stiluri.

Câteva sfaturi despre cum să alegi comoda cu sertare sau un bufet potrivit! Începe prin a fi atent în primul rând la preferințele tale. Îți recomandăm comode cu uși pentru a depozita vesela în sufragerie, dar cu uși de sticlă pentru o bucătărie tradițională. Sertarele sunt întotdeauna un plus, în timp ce bufetele cu rafturi pot îmbunătăți estetica acelei camere.

Unii oameni se întreabă dacă pot pune o comodă cu sertare în camera de zi. Răspunsul este da, folosește-o ca pe o consolă TV, integreaz-o în zona ta de divertisment sau transform-o într-un mini-bar. Urmează-ți creativitatea și bucură-te de funcția decorativă a comodei cu sertare.

Nu uita de materiale! Optează pentru un bufet voluminos din lemn care se potrivește într-o bucătărie tradițională. Caută linii bine definite și un amestec de lemn și metal sau sticlă, pentru o zonă de luat masa minimalistă. Bufetele din lemn reciclat sunt perfecte pentru orice stil, oferind durabilitate și o atmosferă fără vârstă. Comodele cu două uși, cu aspect vintage, vor acapara toate privirile în orice cameră, mai ales atunci când sunt asociate cu un decor boem.

Dacă nu ai în vedere o schemă de culori, îți recomandăm o abordare ludică. Optează pentru un bufet vopsit într-o culoare contrastantă, pentru a face ca această piesă fermecătoare să iasă în evidență cu adevărat. Pentru o atmosferă mai romantică, pastelurile sunt întotdeauna alegerea potrivită. Un bufet în culori închise este o mișcare îndrăzneață, în timp ce unul alb va fi o completare atât de elegantă în dormitorul tău.

Cu atât de multe opțiuni, alegerea unui bufet poate părea dificilă. Dar este o piesă de mobilier atât de versatilă, încât funcționalitatea acesteia ajunge să fie de-a dreptul distractivă. Amintește-ți că trebuie să fie robustă și durabilă, dar și la modă. Urmează ghidul nostru și vezi opțiunile noastre preferate de mai jos pentru a găsi bufetul perfect.