Idei utile despre cum să alegi un suport TV

Mirosul proaspăt de floricele anunță o seară de film distractivă! Ești gata să te bucuri de momente plăcute, vizionând emisiunea preferată? Televizorul este punctul de atracție al camerei de zi, de aceea este important să știi cum să alegi un suport TV.

Începe prin a lua în considerare dimensiunea televizorului, pentru a vedea ce suport i se potrivește cel mai bine. Apoi, încearcă să vizualizezi felul în care suportul TV se potrivește în cameră. Găsește opțiuni potrivite, în acord cu dimensiunea camerei, pentru a obține un decor echilibrat. Nu trece cu vederea preferințele tale de design – gândește-te ce culoare ar trebui să aibă suportul TV. Pentru un amestec adecvat de stiluri, fii atent la materialul din care ar trebui să fie suportul tău TV.

Cu atât de multe opțiuni disponibile, nu este ușor să știi cum să alegi suportul TV potrivit. Dar nici n-ar trebui să fie ceva dificil. Ghidul nostru este aici pentru a te ajuta; consultă sfaturile noastre pentru cumpărarea suportului TV perfect pentru casa ta.

 

Cât de mare este televizorul tău? - Dimensiunile corecte

S-ar putea să te întrebi ce dimensiune trebuie să aibă suportul TV de care ai nevoie. De aici trebuie să pleci pentru a cumpăra unul. Dacă dorești să cumperi un suport pentru televizorul pe care îl ai deja, măsoară-l mai întâi pe acesta. Să știi că suportul trebuie să fie mai mare decât televizorul. Acest lucru asigură stabilitate și un echilibru estetic.

Mulți oameni se întreabă dacă este normal ca televizorul să fie mai mare decât suportul. Răspunsul este nu, asigură-te că suportul este mai mare, pentru a-ți proteja televizorul împotriva răsturnării. Fii atent, de asemenea, la adâncimea raftului, deoarece acesta trebuie să ofere suficient spațiu pentru televizor și echipamentele suplimentare. Pe lângă siguranță, un alt avantaj pe care îl oferă un suport mai mare este utilitatea de depozitare. Adaugă câteva decorațiuni, un truc folosit în mod obișnuit pentru a integra tehnologia în designul interior de acasă.

Nu uita să evaluezi o înălțime de vizionare confortabilă. Dacă te întrebi cât de înalt ar trebui să fie un suport TV, răspunsul este simplu. Trebuie să poziționezi ecranul la nivelul ochilor când stai așezat. Centrul ecranului trebuie să fie la nivelul privirii. Înălțimea standard a televizorului este de aproximativ 106 cm, dar depinde de opțiunea de ședere. Dacă este nevoie de mai multă flexibilitate, ia în considerare un suport TV de perete care permite ajustări.

Sfat special: pentru a găsi distanța corectă de vizionare, dublează dimensiunea ecranului. De exemplu, un ecran TV de 50”(110 cm) trebuie amplasat la o distanță minimă de 220 cm de canapea.

Cum aleg tipul de suport TV potrivit?

Toate detaliile de mai sus te vor ajuta să obții o zonă TV confortabilă, pentru vizionări interminabile de filme. Un lucru de reținut este importanța unui aranjament interior echilibrat. Uită-te în jur pentru a vedea ce tip de suport TV se potrivește stilului tău. Din fericire, ai la dispoziție mai multe tipuri de suporturi TV:

  • Consolă TV
  • Design cu rafturi deschise
  • Suport compartimentat
  • Suport TV cu dulap
  • Unități suspendate și montate pe perete
  • Centru de divertisment

O consolă TV este o piesă de mobilier singulară, cu rafturi închise. De obicei, are o formă dreptunghiulară și oferă mult spațiu de depozitare. Dacă dorești un stil minimalist, alege un design cu rafturi deschise. Cadrul susține mai multe rafturi deschise pentru un aspect bine definit și un suport TV de montare. Aceasta este o opțiune excelentă pentru spații mici, pentru a crea un design aerisit.

O piesă de mobilier mai mare, suportul compartimentat oferă un spațiu de depozitare excelent datorită dulapurilor și rafturilor plasate în jurul televizorului. Un suport TV cu dulap este o piesă cu inspirație de epocă, care se armonizează cu interiorul tău boem. Cel mai mare avantaj pe care îl prezintă este posibilitatea de a-ți ascunde televizorul atunci când nu este folosit.

Deoarece dimensiunea camerei este atât de importantă, există două opțiuni uimitoare pentru fiecare necesitate. Un spațiu mai mic poate beneficia de utilizarea unei unități suspendate sau montate pe perete. Designul suspendat este foarte popular în prezent, oferind un spațiu deschis la nivelul podelei pentru un aspect simplu. Suportul TV pivotant necesită și mai puțin spațiu și permite ca televizorul să fie înclinat după cum dorești.

Cu toate acestea, dacă ai o cameră mai mare de amenajat, un centru de divertisment ar putea fi alegerea potrivită. Aceasta este o piesă de mobilier masivă, cu o construcție amplă. Are dulapuri închise, rafturi deschise, sertare etc. Îi poți adăuga cărți, plante și alte accesorii pentru un aspect elegant.

Cele mai comune materiale utilizate pentru suporturile TV sunt lemnul și metalul. Fii creativ, dar asigură-te că materialul ales de tine se potrivește cu restul designului camerei tale. Lemnul este mai potrivit pentru un stil tradițional cald, în timp ce metalul funcționează cel mai bine cu designul contemporan. Gândește-te la siguranță și cumpără un suport robust care va susține fără probleme greutatea televizorului tău.

 

Aspecte de luat în considerare

Televizorul poate fi un punct de atracție, dar nu cel principal. În acest caz, trebuie să fii atent la configurarea camerei. Când deții un șemineu, prezența unui televizor poate fi dificilă. Pentru a înțelege cum să aranjezi mobilierul cu un șemineu și televizor, ai câteva opțiuni. Așază televizorul deasupra șemineului, folosind o unitate montată pe perete. Dacă dimensiunea camerei o permite, poți așeza, de asemenea, televizorul pe peretele opus, pe o consolă TV sau pe un suport cu dulap.

Nu uita să incluzi un sistem de gestionare a cablului în aranjamentul tău de televizor. Alege un suport TV care ascunde cablurile, în scop estetic. În plus, un suport cu opțiuni de depozitare poate reuni alte aparate electronice care trebuie amplasate lângă televizor.

Alocă ceva timp pentru a găsi cel mai bun suport TV pentru casa ta. Urmează instrucțiunile noastre și fă o achiziție potrivită stilului și nevoilor tale.