Sfaturi pentru alegerea unei mese decorative

Camera de zi este inima casei tale. Aici se desfășoară nopțile de film, te întâlnești cu prietenii sau te relaxezi pe canapea cu o carte bună. Alegerea canapelei potrivite este primul pas către crearea spațiului confortabil de care ai nevoie. Dar atunci când vine vorba de adăugarea de accente de stil și de utilitate practică, mesele auxiliare sunt o necesitate.

Este o treabă distractivă, dar știi cum să alegi mesele decorative pentru a se potrivi cu designul tău de vis? Primul lucru de care trebuie să ții cont este scopul lor. Mesele auxiliare sunt menite să te ajute să păstrezi totul în ordine și la îndemână. Sunt așezate lângă canapea sau lângă scaun și au o mare influență estetică.

Cu atât de multe opțiuni disponibile, te poți simți dezorientat atunci când te gândești cum să alegi forma mesei decorative. Același lucru este valabil și pentru alegerea culorii mesei tale decorative în funcție de restul designului de interior. Pentru a-ți ușura sarcina, am creat acest ghid despre cum să alegi materialul pentru masa decorativă și alte idei despre cum poate fi pusă în evidență din punct de vedere stilistic.

 

De ce am nevoie de o masă decorativă?

Masele decorative sunt piese de mobilier extrem de versatile. Acestea sunt menite să păstreze toate lucrurile de care ai putea avea nevoie atunci când te relaxezi pe canapeaua ta confortabilă. Ideale pentru a scoate în evidență spațiul, mesele decorative sunt disponibile în mai multe forme și stiluri. Continuă să citești pentru a vedea ce masă se potrivește în spațiul și designul tău de interior.

Reține că mulți oameni aleg mesele auxiliare în loc de măsuțe de cafea. Asociază două mese similare sau combină și potrivește stiluri diferite pentru un impact vizual mai intens. Joacă-te cu diferite materiale și forme, pentru un aspect de lux.

 

Cum să alegi masa de decorativă perfectă

O masă auxiliară este poziționată lângă scaunul sau canapeaua preferată. Aici poți așeza telecomenzi, cărți și reviste sau ceașca ta de ceai. Atunci când achiziționează o masă decorativă pentru zona de living room, majoritatea oamenilor se întreabă dacă mesele ar trebui să fie mai înalte sau mai joase decât canapeaua. Poți alege aceeași înălțime cu brațul canapelei, standardul fiind de 60 până la 80 cm. În mod ideal, mesele decorative ar trebui să fie mai joase cu 2 până la 7 cm față de brațul canapelei. Acest mic detaliu poate aduce un plus de confort atunci când te vei întinde să-ți iei cartea.

Deoarece sunt prezentate într-o varietate de forme și dimensiuni, trebuie să te gândești cât de mare ar trebui să fie masa ta. Acest lucru depinde de spațiul de care dispui, de nevoile tale și de destinația pe care dorești să o dai acestei piese de mobilier. Ia în considerare spațiul de lângă canapea și nu uita să păstrezi un design aerisit. Lasă suficient spațiu în jurul acesteia și optează pentru o masă decorativă mai mică, atunci când este necesar. Un astfel de aranjament nu trebuie să umple întregul spațiu, ci optează pentru o zonă cu aspect aerisit.

Masele auxiliare sunt o completare excelentă atunci când dorești să accesorizezi camera de zi. Pentru a înțelege cât de lată ar trebui să fie masa ta laterală, gândește-te la modul în care vrei să o folosești. Dacă dorești să depozitezi cărți, reviste sau să adaugi o lampă, suprafața mesei tale trebuie să aibă o lățime de cel puțin 55 cm. Unele sunt prevăzute cu opțiuni de depozitare mai complexe, cum ar fi sertare sau rafturi. Deci, îți recomandăm să îi hotărăști destinația înainte de a trece la următorul pas – aspectul estetic al mesei.

Găsește mesele decorative care îți plac

Îndrăgim mesele auxiliare deoarece acestea sunt unele dintre cele mai creative opțiuni atunci când decorăm. În cazul în care te întrebi dacă mesele tale trebuie să se potrivească între ele, hotărăște în funcție de atmosfera pe care dorești să o creezi. Să consultăm întreaga ofertă, în ceea ce privește formele, stilurile și culoarea.

 

Forma mesei decorative

Masele rotunde sunt alegerea perfectă pentru spații și necesități de depozitare mai mici. Acestea arată fabulos în orice aranjament și funcționează cel mai bine atunci când dorești să le asociezi cu un scaun fără brațe sau cu o canapea. În plus, mesele decorative în formă rotundă pot echilibra o cameră cu stilul lor geometric.

Mesele decorative pătrate sunt excelente pentru a scoate în evidență lampa preferată. Acestea oferă mai mult spațiu pentru depozitare și se potrivesc în configurații de colț, lângă canapea. Mesele pătrate adaugă, de asemenea, o atmosferă provocatoare în zona de living.

 

Stilul mesei decorative

Oferta de mese decorative este destul de mare, atunci când luăm în considerare stilul. Pentru a evita să te simți copleșit, analizează designul tău existent. Dacă preferi un aspect minimalist în camera de zi, adaugă o masă auxiliară îndrăzneață pentru a crea contrast. Alege una din lemn sau beton, cu detalii ornamentale, sau o bază cu piedestal. Culorile vii vor oferi prospețime locului și vor crea contraste uimitoare.

Mai puțin este întotdeauna mai mult. Mai ales atunci când în camera de zi există articole de mobilier mari, canapele tapițate și decorațiuni cu modele. Alege o masă cu linii bine definite și picioare subțiri, pentru o senzație de spațiu deschis. Nu uita să combini și să potrivești mai multe mese auxiliare, pentru un plus de textură elegantă. Folosește tonuri neutre și joacă-te cu efectele de transparență.

 

Materialul mesei decorative

Pentru a alege masa decorativă perfectă, ia în considerare celelalte mese și articole de mobilier din camera de zi. Optează pentru mese din beton sau metal, pentru a echilibra prezența unei măsuțe de cafea masive din lemn. În cazul unei camere mai întunecate, îți recomandăm mese acrilice sau din sticlă. În acest fel, poți asigura spațiului tău un aspect luminos și vibrant.

Finisajele din marmură sunt mereu la modă din punct de vedere estetic, fiind alegerea potrivită pentru a pune băuturi în acel loc. Celelalte opțiuni de materiale sunt cele de mese decorative din sticlă și piatră. Pentru a fi mai atractive, încearcă unele combinații moderne de metal - cupru și aluminiu, cu lemn masiv.

Privește mesele auxiliare ca pe niște mijloace excelente de decorare cu scop de depozitare. Joacă-te cu diferite culori și materiale, pentru a le integra în atmosfera dorită pentru camera de zi. Urmează îndrumările noastre simple despre cum să alegi o masă auxiliară și bucură-te de noua ta achiziție elegantă.