Sfaturi pentru alegerea fotoliului ideal

Alegerea fotoliului potrivit este o sarcină foarte personală și importantă, deoarece ar trebui să fie un loc confortabil în care să te relaxezi după o zi lungă de muncă. Pentru a face decizia un pic mai ușoară, am creat o listă de sfaturi pentru a te ajuta să faci cea mai bună alegere!

 

De unde să începi când alegi un fotoliu

 Pentru a înțelege cum să alegi un fotoliu, vom începe cu examinarea aranjamentului actual de mobilier. Începe cu măsurătorile camerei în care va fi așezat fotoliul. Urmează să creezi un colț confortabil în dormitorul tău sau vrei să ai un fotoliu reprezentativ în camera ta de zi? Asigură-te că dimensiunile scaunului se potrivesc perfect în spațiul existent. O modalitate ușoară de a testa acest lucru este să decupezi forma dintr-o bucată de hârtie și să o pui pe podea. Ar trebui să existe suficient spațiu în jurul scaunului, pentru a permite circulația aerului.

Dar cum alegi un scaun decorativ? Dacă ești în căutarea unui adevărat punct de atracție, există câteva lucruri de luat în considerare. Citește mai multe mai jos!

 

Găsește stilul perfect pentru fotoliul tău

Primul pas este să te asiguri că fotoliul se potrivește perfect stilului tău de interior. Află ce stil funcționează cel mai bine cu designul tău existent sau ce ar putea crea un contrast frumos.

Un fotoliu poate fi folosit pentru a completa detaliile de decor - un fotoliu boem într-un colț luminos sau un fotoliu în stil Chesterfield în fața unui șemineu.

Dacă aranjamentul tău de interior are o tendință eclectică, alege un fotoliu opus stilului de interior actual. Fotoliile industriale se pot potrivi perfect cu un design rustic, în timp ce un scaun fluture poate să adauge o atmosferă romantică unei camere.

 

Alegerea culorii fotoliului

După ce ai hotărât funcția, forma și materialul fotoliului tău, este timpul să iei în considerare și culoarea! O culoare puternică îți va transforma fotoliul într-un punct de atracție al camerei, în timp ce o culoare neutră va completa alte piese de mobilier.

Dacă dorești ca fotoliul tău să iasă în evidență, am dori să îți oferim câteva sfaturi despre cum să alegi o culoare de accent pentru fotoliul tău. Pentru aceasta trebuie să iei în considerare spațiul de care dispui, iluminatul și podeaua. Optează pentru ceva îndrăzneț - o culoare rece pentru spații mai luminoase, lângă o masă din lemn sau un perete neutru. Un fotoliu într-o culoare caldă funcționează mai bine într-un spațiu mic, deoarece tonurile mai deschise ajută la deschiderea spațiului. În acest fel, poți adăuga decorațiuni de accent pentru a-l scoate în evidență.

 

Fotolii tapițate

Atunci când cumperi un fotoliu nou, este important să alegi un material care să te avantajeze.

• Dacă ai animale de companie, alege o țesătură care poate fi ușor curățată.

• Alege o țesătură durabilă, cu perne lavabile, dacă ai copii

• Pielea este o alegere foarte elegantă. Pielea de calitate superioară rămâne frumoasă în timp.

Gândește-te la toate modurile în care va fi utilizat fotoliul tău. Alte opțiuni de materiale sunt țesăturile moi, cum ar fi inul sau poliesterul. Noul tău fotoliu este vedeta camerei tale de zi? Optează pentru catifea sau lână.

Baza scaunului poate contribui și la aspectul acestuia. Deși opțiunile sunt nelimitate, gândește-te la combinația perfectă pentru fotoliul tău. O bază din lemn îi va oferi un aspect elegant, în timp ce una din metal se potrivește unui stil modern. Picioarele voluminoase sunt fermecătoare, dar cele mai subțiri funcționează cel mai bine într-un spațiu limitat și se potrivesc cu stilul boem sau scandinav.

 

Armonizarea fotoliului în decorul casei tale

Pentru o atmosferă primitoare și confortabilă, găsirea fotoliului perfect este doar începutul. Armonizarea sa inspirată în context este vitală. Asociază-l cu o măsuță de cafea frumoasă sau cu o masă laterală. Este practic, dar și atrage atenția asupra acestui colț de relaxare.

Încearcă diferite texturi pentru mai multă adâncime. Nu îți fie teamă să fii creativ și adaugă o notă contrastantă. Alege un model boem, o formă geometrică sau o pătură de lână pentru mai mult confort.

Dacă spațiul o permite, asociază fotoliului tău o lampă de podea. Poziționarea luminii funcționează nu numai din motive practice, ci creează și un aspect cald, primitor.

Atunci când încearcă să găsească piesele de mobilier ideale, oamenii se întreabă dacă fotoliul ar trebui să fie armonizat cu canapeaua. Utilizarea unor texturi și materiale diferite adaugă adâncime unei camere, așa că poți experimenta cu elemente care nu se potrivesc. În cazul în care canapeaua ta este mai puțin texturată, alege un fotoliu care prezintă un model vioi pentru a lumina locul. Distrează-te alegând materialul. Combină și armonizează diferite stiluri și țesături, dar ține cont de aspectul general.

Cu atâtea idei de fotolii pentru camera de zi, găsirea fotoliului potrivit pentru tine poate părea ușor copleșitoare. Pentru a face cea mai bună achiziție, urmează sfaturile noastre despre cum să alegi fotoliul potrivit. De asemenea, te invităm să verifici selecția noastră de fotolii de mai jos din care să alegi noul tău fotoliu.