Ghid pentru achiziționarea mobilierului de grădină

Timpul petrecut în aer liber este neprețuit. Orice spațiu aveți în exterior, este necesar să-l optimizați la potențialul său maxim.

Balcoanele mici sunt perfecte pentru cafeluța de dimineață, în timp ce terasele vă pot înlocui sufrageria în timpul serilor mai calde. Dacă aveți o grădină mare, atunci o puteți transforma într-un adevărat rai.

Pentru a înțelege cum să alegeți mobilierul de grădină care să corespundă nevoilor dvs., aruncați o privire la ghidul nostru de mai jos. În acest fel, veți afla tot ce trebuie să știți pentru a vă proiecta spațiul perfect în exterior.

 

Mobilier de grădină rezistent la ploaie 

Cel mai mare avantaj al unei zone în aer liber este că poate fi extrem de versatilă. Este locul ideal pentru relaxare după o zi lungă, pentru a servi masa la soare și perfect pentru o petrecere cu grătar. Aici copiii dvs. se pot juca în aer curat, dar puteți de asemenea să vă amenajați un birou la care să lucrați sau să vă bucurați de grădinărit.

Tuturor ne place lumina soarelui, dar ne putem bucura oare de grădină în tot timpul anului? Răspunsul stă în mobilierul rezistent la intemperii, urmat de câteva articole de grădină suplimentare, pentru a vă bucura de aer liber, indiferent de vreme.

Deci, primul pas în proiectarea spațiului exterior ideal este să îi oferiți un scop specific. Știind modul în care îl veți folosi, veți putea alege tipul de mobilier de care aveți nevoie. Doriți să vă bucurați de priveliștea grădinii? Alegeți mobilierul de terasă potrivit pentru orice vreme, acesta fiind confortabil, elegant, durabil și disponibil în diferite stiluri, pentru a vă satisface toate preferințele de design.

Pentru cea mai bună alegere, trebuie să luați în considerare mai multe aspecte, începând cu materialul noului dvs. mobilier.

 

Materialul potrivit pentru mobilierul de grădină 

Atunci când alegeți materialul pentru mobilierul de grădină, preferințele personale contează. Însă deschidem lista cu cel mai popular - și, de asemenea, favoritul nostru - ratanul. Preferăm ratanul din mai multe motive. Este extrem de versatil și confortabil, dar este, de asemenea, durabil, rezistent la intemperii, ușor și simplu de întreținut. Ratanul este, de asemenea, rezistent la raze UV, ceea ce îl face să-și mențină aspectul timp îndelungat.

Dacă vă doriți o notă industrială, vă recomandăm aluminiul ușor și oțelul robust, vopsit electrostatic. Ambele sunt rezistente la intemperii și foarte durabile. În plus, acestea se prezintă în modele excelente, care se pot potrivi oricărui stil - industrial, romantic sau contemporan.

Evident, există și lemnul. Lemnul este superb și cald și poate lumina orice loc. În același timp, lemnul necesită întreținere și trebuie protejat pe vreme rea. Plasticul este o altă opțiune excelentă, foarte utilizată în grădinile moderne. Oferă confort și întreținere redusă, astfel încât să vă puteți bucura de el timp îndelungat.

 

Tipuri de mobilier de grădină

Există multe opțiuni de mobilier din care puteți alege. Puteți transforma micul dvs. balcon într-o cafenea confortabilă, cu un set de bistrou pentru două persoane. Alegeți o masă rotundă și două scaune confortabile în stilul preferat. Cei cărora le place să găzduiască o cină pe terasă au nevoie de un set de masă de exterior, care poate fi găsit într-o varietate de stiluri și forme.

Pentru a vă bucura de timpul liber afară, împreună cu familia sau prietenii, aveți nevoie de o canapea de grădină sau de un set de mobilier de grădină. Adăugați niște pufuri pentru spațiu suplimentar de relaxare sau un mobilier modular din paleți, în orice formă dorită - de la cele cu 1 loc până la cele cu 8 locuri. Băncile de grădină sunt, de asemenea, un plus excelent, ajutându-vă să economisiți spațiu.

Dacă grădina dvs. ar trebui să fie un loc de relaxare, vă recomandăm șezlonguri sau niște paturi de plajă fermecătoare. Zonele în aer liber sunt, de asemenea, excelente pentru întrunirile sociale. În acest caz, scaunele pliabile sunt cea mai bună soluție, pe lângă pernele de exterior și din nou, pufuri sau taburete pentru picioare.

 

Accesorii de grădină esențiale

Optimizați-vă zona exterioară cu accesorii care vă vor ușura viața, în orice tip de situație. În zilele toride de vară, cu siguranță veți avea nevoie de o umbrelă, pentru a vă feri de soarele arzător. Orice petrecere în aer liber va fi completă doar cu un set de grătar și câteva scaune de bar pliante.

Păstrați zona exterioară curată și îngrijită, adăugând cel puțin o cutie de depozitare. Alegeți una care se potrivește designului dvs. și folosiți-o pentru a stoca perne sau alte accesorii, dar și ca opțiune de ședere. În după-amiezi confortabile, petreceți momente agreabile într-un leagăn sau un hamac. Pentru a vă bucura de spațiul exterior chiar și în zilele mai reci, achiziționați o vatră de foc. Pernele și păturile moi vor completa o configurație confortabilă, pentru serile târzii de toamnă petrecute în aer liber.

 

Mobilier de grădină ușor de întreținut

Când vă gândiți cum să alegeți mobilierul de grădină, întreținerea ușoară este un factor important. Căutați articole ușor de curățat. Ați putea investi în niște huse pentru mobilierul de grădină, care sunt impermeabile și vor proteja mobilierul pe care nu îl puteți depozita pe timp de vreme rea.

Având în vedere toate acestea, crearea unei configurații ideale pentru spațiul dvs. exterior poate fi distractivă și recompensantă. Aruncați o privire asupra locului pe care îl aveți în aer liber, gândiți-vă cum l-ați putea folosi și cumpărați articole care să răspundă nevoilor dvs. Mai jos, am enumerat piesele noastre preferate de mobilier de grădonă, pentru a vă inspira în proiectarea spațiului perfect.