outdoor furniture material guide

Cum să alegi cel mai bun material pentru mobilierul de grădină

Care sunt cei mai importanți factori de luat în considerare când achiziționezi un mobilier de grădină? Pentru a proiecta un spațiu care dă senzația de acasă, stilul este unul important, deoarece reflectă aspecte ale personalității tale. Confortul este, de asemenea, esențial, la fel ca și durabilitatea fiecărei piese de mobilier. Materialul pentru mobilierul de grădină este, totuși, caracteristica care unește toți acești factori.

Dacă te întrebi care este cel mai bun material pentru un mobilier de grădină, îți recomandăm să analizezi o serie de factori, inclusiv vremea, curățarea și întreținerea sa, precum și accesibilitatea. Va trebui să te gândești la cel mai bun material pentru un mobilier de exterior, care să fie rezistent la apă și robust, în funcție de locul în care îl amplasezi și de condițiile meteorologice sezoniere.

Putem împărți în două categorii toate elementele de decor necesare pentru a crea un spațiu multifuncțional în aer liber: mobilier și accesorii. Principalele piese de mobilier de care vei avea nevoie sunt mese, scaune (sau seturi de mobilier de grădină), canapele de grădină sau șezlonguri și accesorii precum umbrele de grădină, perne sau opțiuni de depozitare.

 

Materialul potrivit pentru un mobilier de grădină rezistent la intemperii

Anotimp după anotimp, un mobilier de grădină rezistent la intemperii își menține aspectul și robustețea. Vei avea nevoie de un mobilier de terasă impermeabil dacă locuiești într-o zonă cu umiditate ridicată, cu multă ploaie, de exemplu. Condițiile de umezeală pot provoca putrezirea și deteriorarea mobilei din lemn, ceea ce reprezintă o problemă majoră care nu numai că îți va distruge mobilierul de terasă preferat, ci poate prezenta și un risc pentru sănătate. Dacă locuiești într-o zonă umedă și totuși preferi mobilă din lemn, alegerea unui lemn de esență tare tratat, ca mobilier de terasă, poate fi o opțiune bună.

În funcție de materialul de mobilier de terasă pe care îl alegi, umiditatea poate provoca, de asemenea, rugină și coroziune, precum și deformarea (o schimbare de formă) mobilierului. Oțelul vopsit electrostatic, de exemplu, este un material rezistent la umiditate ridicată pentru un mobilier de exterior.

Dacă nu ești sigur ce fel de mobilier de grădină să cumperi pentru că trăiești într-un climat cald, alege un mobilier de exterior rezistent la razele UV, pentru orice condiții meteo. Expunerea la soare o perioadă îndelungată poate face ca mobilierul tău să se decoloreze, să crape sau să devină casant. Pentru a evita un astfel de scenariu, mobilierul de grădină din ratan sau răchită sintetice reprezintă cea mai bună alegere, deoarece este una dintre cele mai bune opțiuni de mobilier de grădină pentru orice tip de vreme.

Unele materiale pentru mobilier, pe de altă parte, pot rezista la soare, dar sunt inconfortabile din cauza supraîncălzirii (cum ar fi mobilierul metalic). Dacă nu dorești să atingi mobilierul metalic fierbinte în căldura verii, un mobilier de terasă din lemn de esență tare tratat poate fi o opțiune mai bună. Să nu uităm de condițiile de vânt; asigură-te că mobilierul de terasă, indiferent de vreme, este suficient de greu pentru a rezista la intemperii, rămânând în același timp stabil.

 

Ce fel de mobilier de grădină este cel mai durabil?

Metalul este, fără îndoială, cel mai durabil material de mobilier de terasă. Datorită robusteței sale, poate rezista la majoritatea condițiilor meteorologice și poate fi utilizat pentru a crea modele de mobilier inovatoare. Metalul poate fi, de asemenea, ușor asociat cu alte materiale (cum ar fi lemnul sau sticla) pentru a crea un aspect elegant.

Lemnul este o altă opțiune excelentă pentru un mobilier de terasă durabil. Un mobilier de exterior va avea cerințe diferite de întreținere, în funcție de tipul de lemn. Lemnul de acacia, de exemplu, este o alegere frecventă, dar nu rezistă la intemperii, la fel ca un mobilier de exterior din lemn de tec.

Un mobilier de grădină din plastic s-ar putea să nu se potrivească în orice aranjament ca estetică, dar este cu siguranță răspunsul așteptat dacă te întrebi ce mobilier de exterior durează cel mai mult. Plasticul oferă, de asemenea, multă flexibilitate în proiectare, deoarece poate fi confecționat în orice formă, dimensiune sau culoare. Să aruncăm o privire mai atentă asupra avantajelor și dezavantajelor prezentate de fiecare dintre aceste minunate materiale pentru un mobilier de terasă.

 

Mobilier de terasă durabil din răchită și ratan

Recomandăm un mobilier de grădină din ratan și răchită sintetice pentru decorațiunile de grădină, pentru că este incredibil de rezistent la intemperii, ușor de curățat și ecologic. În comparație cu răchita și ratanul, forma sintetică a acestui material de exterior este concepută pentru a rezista la o varietate de condiții meteorologice, fiind în același timp foarte ușor de întreținut și având un aspect identic cu omologul său natural. Un mobilier de grădină din ratan/răchită pentru orice tip de vreme, fabricat din rășină de polietilenă sintetică, nu numai că arată grozav, dar oferă și o mulțime de beneficii. De exemplu, poți ține la soare sau în condiții umede acest tip de mobilier de grădină din ratan sintetic, fără teama că se va deteriora.

În mod similar, materialul de răchită din ratan pentru orice tip de vreme este rezistent la decolorare, ușor de curățat și cu greutate redusă, ceea ce îl face ideal dacă locuiești undeva unde vântul nu bate prea mult. Răchita din ratan este cel mai bun material pentru canapele de grădină sau seturi de mobilier de grădină, precum și pentru accesorii elegante de exterior, cum ar fi felinare sau coșuri drăguțe, datorită aspectului natural al împletiturii și culorii.

*Îngrijire și întreținere: Aspiră regulat mobilierul de terasă din răchită de ratan, utilizând un accesoriu de perie pentru a îndepărta praful din crăpături și șterge-l cu un săpun delicat pe bază de ulei.

wicker and rattan garden furniture

 

Mobilier de grădină din lemn

Nu putem decât să îndrăgim în mod deosebit mobilierul de terasă din lemn. Apreciat pentru frumusețea sa, care trece dincolo de barierele timpului, mobilierul de grădină din lemn este des întâlnit în grădinile de pretutindeni. Mobilierul de grădină din lemn are nevoie de o anumită îngrijire, dacă dorești să te bucuri de el mai mulți ani. Lemnul ideal pentru mobilierul de exterior este unul care poate rezista efectelor soarelui și ploii.

Varietățile de lemn de esență moale, cum ar fi pinul și cedrul, sunt populare, dar au nevoie de tratament sub presiune și de lucrări de întreținere regulată. Pe de altă parte, un lemn de esență tare este o alegere mai bună pentru șezlonguri sau seturi de mobilier de grădină, de exemplu. Datorită conținutului ridicat de ulei natural, care îl face rezistent la apă, lemnul de tec este una dintre cele mai bune alegeri. Atunci când nu este utilizat, îți recomandăm să protejezi mobilierul de exterior din lemn împotriva ploii sau deteriorării cauzate de soare prin depozitarea acestuia sau prin utilizarea de huse pentru mobilier de exterior, indiferent de cât de robust este tipul de lemn, doar pentru a te asigura că va arăta ca nou pentru o perioadă lungă de timp.

*Îngrijire și întreținere: Pentru a proteja mobilierul de grădină din lemn de diferitele condiții meteorologice, tot ce trebuie să faci este să aplici un strat de ulei sau ceară în mod regulat și să îl cureți cu apă cu săpun.

wooder garden furniture

 

Este un mobilier metalic cea mai bună alegere pentru terasă?

Mobilierul metalic pentru terasă este extrem de durabil și poate fi utilizat an după an. Unele metale sunt mai bune pentru mobilierul de terasă decât altele, în funcție de climă și de cât de frecvent este utilizat. De exemplu, oțelul inoxidabil vopsit electrostatic este mai rezistent la radiațiile UV decât fierul. Dar dacă locuiești într-o zonă cu vânt și dorești să creezi o atmosferă confortabilă de cafenea în grădina ta, un set robust de bistro din fier forjat ar putea fi o soluție mai potrivită.

Metalul este o alegere excelentă pentru un mobilier de terasă durabil, însă are anumite dezavantaje. Va trebui să examinezi greutatea ideală pentru un mobilier de grădină, care nu ar trebui să fie prea mare (dacă este construit din fier forjat, de exemplu). Pentru a evita acest lucru, aluminiul ușor ar putea fi cel mai bun material de ales. Alte metale, cum ar fi oțelul inoxidabil, sunt rezistente la coroziune și la rugină; acest material ar putea fi răspunsul dacă te întrebi ce mobilier de exterior durează cel mai mult.

*Îngrijire și întreținere: Dacă alegi mobilier metalic de grădină, tot ce trebuie să faci este să îl păstrezi curat prin ștergerea cu apă și săpun delicat în mod regulat.

metal garden furniture

 

Mobilier de grădină din plastic: arată ca nou, anotimp după anotimp

Mobilierul de grădină din plastic se bucură de o popularitate în creștere din motive foarte întemeiate. Acest material pentru mobilierul de grădină este fabricat în cea mai mare parte din polietilenă (PE), care este atât rezistentă, cât și ușoară. Deoarece materialul permite o gamă variată de abordări estetice, poți crea o gamă largă de aranjamente pentru exterior, de la cele moderne la cele stil boho.

Mobilierul de grădină din plastic este rezistent la degradare și căldură, așa că nu trebuie să faci nimic pentru a-l menține în siguranță și în formă maximă. Dacă alegi scaune de plastic care pot fi stivuite, de exemplu, le poți depozita atunci când nu sunt utilizate sau în zilele cu vânt puternic.

*Îngrijire și întreținere: O ștergere rapidă cu apă cu săpun din când în când va face ca mobilierul de grădină din plastic să arate ca nou pentru o lungă perioadă de timp.

plastic garden furniture