Ghid de achiziționare a unei măsuțe de cafea: cum să alegi piesa perfectă

Când proiectați o cameră de zi, există mai multe zone care necesită atenția dumneavoastră. De exemplu, o canapea care vă aduce confortulul de care aveți nevoie, un fotoliu pentru momentele de relaxare și o unitate TV de excepție. Apoi, covorul la modă care unifică totul. O piesă de mobilier adesea trecută cu vederea este măsuța de cafea. Deci, cum alegi cea mai bună măsuță de cafea?

Masa de cafea este piesa de mobilier menită să unifice aspectul camerei de zi, combinând perfect stilul cu utilitatea. Acolo vă puteți așeza cafeaua, cartea preferată, telecomanda, telefonul, putând oferi chiar și confortul unei cine în fața televizorului.

Aveți nevoie de o asemenea piesă nouă? Atunci vă recomandăm să consultați ghidul nostru despre achiziționarea unei măsuțe de cafea. Aveți aici tot ce trebuie să știți despre alegerea perfectă!

 

Asigurați-vă că alegeți dimensiunile potrivite

Fiecare achiziție de mobilă începe cu măsurarea dimensiunilor. Deoarece măsuțele de cafea sunt cealaltă jumătate a canapelei sau a fotoliilor dvs., dimensiunile lor trebuie să se potrivească. În mod normal, o măsuță de cafea trebuie să fie la aceeași înălțime cu canapeaua sau cu până la 5 cm mai joasă decât șezutul. Canapelele mai înalte impun mese de cafea mai înalte, mai ales atunci când aveți o viață socială bogată. Această configurație oferă mai mult confort pentru plasarea băuturilor pe blatul mesei de cafea.

Când vă gândiți la ce dimensiune ar trebui să achiziționați măsuța de cafea, înălțimea sa nu este singurul aspect de luat în considerare. Așa cum am menționat anterior, măsuța de cafea trebuie să se potrivească cu canapeaua dvs., mai ales în lungime. În funcție de dimensiunea canapelei, masa ar trebui să aibă două treimi din lungimea sa. În acest fel, vă asigurați o utilizare practică a piesei, din orice parte a canapelei.

Fiți atenți să lăsați suficient spațiu în jurul său. Dimensiunea standard care permite spațiul confortabil pentru circulație necesită între 30 și 45 cm între canapea și masă. În același timp, dacă aveți un suport TV opus măsuței de cafea, trebuie să luați în considerare o distanță de 60 până la 76 cm între cele două. Această plasare creează suficient spațiu pentru o bună circulație și definește zona de living ca fiind aerisită, dar și compactă.

Măsurarea mobilierului pe care îl aveți deja este foarte importantă, pentru a obține masa de cafea ideală. La fel de importantă este și forma mesei, deoarece diferitele forme oferă un aspect diferit.

 

Care ar trebui să fie forma perfectă a măsuței de cafea?

Acest lucru depinde în totalitate de cum felul în care arată restul camerei. De exemplu, dacă aveți copii, este recomandat să optați pentru măsuțe de cafea rotunde sau ovale. Sunt potrivite pentru familiile cu copii, dar arată foarte bine, creând un confort pe care mesele dreptunghiulare nu îl au. Mese rotunde și pătrate se potrivesc uimitor într-o cameră mai mică, oferind iluzia unei adâncimi mai pregnante.

În schimb, dacă sunteți în căutarea unei măsuțe de cafea care să se potrivească într-un living de adulți, vă puteți juca cu diferite forme sau stiluri. Măsuțele dreptunghiulare și ovale sunt alegerea potrivită pentru camere mai mari. Adăugați o masă mare dreptunghiulară în fața canapelei sau jucați-vă cu un set de 2 sau 3 mese, pentru un impact vizual mai puternic

 

Alegerea materialului și stilul măsuței de cafea

Gama largă de măsuțe de cafea vă poate încurca, atunci când încercați să o găsiți pe cea perfectă. Lemnul este încă una dintre cele mai populare alegeri pentru aceste piese, deoarece este un material mereu actual. Există o mulțime de detalii care fac ca achiziția dvs. să fie unică. Optați pentru mahon clasic într-un decor interior mai tradițional sau alegeți o măsuță de cafea din mango sau din tec, pentru un aspect mai boem. Când sunteți pasionat de lemnul lucrat manual, optați pentru obiecte de epocă sau mese din lemn reciclat.

Dacă doriți un interior modern sau unul de inspirație industrială, există o mulțime de opțiuni. Puteți alege sticlă, metal, fibră de sticlă sau marmură. Aceste materiale arată superb în compoziția meselor de cafea și permit configurări creative. Nu uitați însă, măsuțele de sticlă sau cele din metal cu colțuri ascuțite sunt mai puțin sigure atunci când aveți prin preajmă copii năzdrăvani. De asemeni, dacă aveți animale de companie, căutați o masă cu o suprafață ușor de curățat.

Există apoi piele, catifea, chiar mătase. Da, puteți avea o măsuță din catifea, deoarece aceste țesături prețioase pot transforma o masă obișnuită în punctul de atracție al camerei dvs. de zi. În funcție de design, astfel de mese se potrivesc diferitelor stiluri, de la retro și boem, până la cele modern (pentru mesele din piele). Ca un plus, pot aduce camerei acea notă eclectică, atât de populară în vremurile noastre.

Pentru a decide culoarea potrivită măsuței de cafea, aruncați o privire decorului dvs. existent. Puteți experimenta diferite nuanțe, pentru a sublinia avantajele camerei. Măsuțele de cafea din sticlă și marmură au un succes uriaș în camerele mai întunecate sau într-un interior scandinav. Nuanțele naturale funcționează în orice combinație posibilă, în timp ce tonurile întunecate se potrivesc unui stil clasic sau retro.

 

Utilitatea măsuței de cafea

Masa perfectă de cafea trebuie să fie nu doar estetică, ci și practică. Încercați o piesă cu o opțiune de stocare încorporată, de exemplu. Unele au rafturi și sertare, utile pentru depozitarea telecomenzilor și a altor lucruri pe care doriți să le țineți la îndemână. Alte măsuțe de cafea au roți, astfel încât să le puteți deplasa cu ușurință. Acum, că știți cum să alegeți masa de cafea perfectă, puteți cerceta alegerile noastre de top de mai jos.