Cele mai tari tendințe: Catifea

Eleganță modernă cu aspect și senzație de catifea

 

Catifeaua există de secole. Nu este de mirare că este încă una dintre cele mai populare tendințe de design interior de astăzi. Catifeaua, ca material, a evoluat frumos de la estetica întunecată victoriană la estetica modernă pe care o cunoaștem astăzi.

Cel mai bun lucru despre decorarea cu ajutorul catifelei este că se potrivește peste tot. Se potrivește în orice cameră, cu fiecare aranjament, stil sau tip de mobilier. Îți permite să creezi un design îndrăzneț cu piese remarcabile sau poți alege un aspect mai subtil cu accesorii catifelate. Nu în ultimul rând, catifeaua te încurajează, de asemenea, să te joci cu contrastele pentru a crea o atracție vizuală unică.

 

 

Piese de rezistență

Catifeaua este o piesă de rezistență în sine. Când este utilizată ca punct de atracție în designul interior, catifeaua creează un aspect diferit de orice altceva. În funcție de camera pe care o decorezi, alege o piesă de mobilier din catifea care să atragă toată atenția. Când adaugi o canapea de catifea în camera ta de zi, aceasta va face fără îndoială să strălucească camera. Poți alege între o canapea de catifea Chesterfield în culori vii și una minimalistă cu picioare din metal pentru un aspect mai modern.

Cu ajutorul unui pat de catifea, poți adăuga o notă de rafinament în dormitorul tău. Dacă dorești un aranjament elegant de dormitor, alege un design detaliat sau creează un spațiu deschis cu linii simple în culori neutre. De asemenea, îți recomandăm să adaugi un scaun din catifea cu spate înalt pentru a crea un colț confortabil pentru după-amiezile relaxante. Cu scaune de sufragerie din catifea, poți adăuga o notă de eleganță în sufragerie. Poți da tonul aici alegând între un design modern cu o textură de catifea de pluș sau o tapițerie victoriană dintr-o catifea mai închisă la culoare.

 

 

Accesorii de lux

Dacă piesele mari din catifea sunt prea puternice pentru gustul tău, atunci ai opțiunea de a-ți înfrumuseța spațiul cu accesorii. Accesoriile perfecte din catifea sunt cele care se potrivesc dorinței tale de a da un aer romantic casei tale. Îți poți completa dormitorul cu noptiere de catifea sau cu o bancă din catifea la capătul patului.
Pufurile și otomanele din catifea sunt extrem de elegante și confortabile, perfecte pentru orice cameră de zi, indiferent de stilul existent. Un alt detaliu atrăgător de utilizat este o măsuță de cafea din catifea - acesta este un mod destul de original de a crea o atmosferă rafinată în camera ta de zi. Dacă ai ezitări în privința decorării cu ajutorul catifelei, îți recomandăm să o folosești pentru a-ți împodobi ferestrele. Perdelele din catifea dau adâncime camerei, în timp ce detaliile mai mici, precum pernele sau abajururile, vor adăuga cu siguranță o textură bogată.

 

      

Palete de culori dramatice vs. culori delicate 

Revenind la utilizarea tradițională a catifelei, observăm culori îndrăznețe și dramatice asociate cu nasturi strălucitori sau cusături contrastante. Pentru un efect remarcabil, alege catifea în tonuri de bijuterii în verde închis, albastru intens sau roșu vin. Abordarea modernă a designului interior ne încurajează să folosim catifeaua într-un mod mai subtil. Pentru a adăuga o notă blândă și jucăușă în casa ta, alege roz, verde în culoarea oului de rață sau chiar catifea albă. Nu te teme să folosești culori mai deschise; dacă alegi catifea care a fost tratată contra petelor, mobilierul tău poate dura toată viața.