Cum funcționează licitațiile?

 • Cum pot participa la o licitație?

  Trebuie să fii conectat la contul tău și să ai un pseudonim de licitație pentru a participa la o licitație. Participanții pentru prima dată vor fi rugați să creeze un pseudonim atunci când plasează prima ofertă.

 • Pseudonimul de licitație

  Pseudonimul tău de licitație va fi afișat atunci când faci o ofertă pentru o licitație. Pseudonimul de licitație este afișat public în istoricul ofertelor. Consultă istoricul ofertelor dând clic pe linkul de sub butonul „licitează acum” care afișează numărul de oferte.

 • Cum plasez o ofertă?

  Vei începe să licitezi cât de puțin dorești, iar atunci când ești supralicitat, licităm automat în numele tău până la suma maximă de licitare pe care ai introdus-o. Citește mai multe despre sistemul nostru automat de licitare în capitolul următor, afișat mai jos.

  Suma licitată de tine este mărită doar în măsura în care este nevoie să fie mărită pentru a-ți menține cea mai înaltă poziție licitată. De fiecare dată când o ofertă este plasată în ultimele minute ale licitației, se adaugă un minut suplimentar la cronometrul licitației.

 • Licitație automată

  Sistemul nostru automat de licitare face ca licitarea să fie convenabilă. Nu trebuie să continui să revii pentru a licita din nou de fiecare dată când cineva plasează o altă ofertă. În schimb, vom plasa automat o nouă ofertă de la tine, dar numai până la valoarea maximă a ofertei tale.

  Când participi la o licitație, ți se solicită să oferi suma maximă licitată. Este important ca oferta ta maximă să fie cea mai mare sumă pe care ești dispus să o plătești. Ceilalți ofertanți nu îți cunosc oferta maximă. Oferta ta maximă rămâne confidențială până când aceasta este depășită de un alt ofertant.

  Vom licita în numele tău utilizând creșterea automată a sumelor licitate, care se bazează pe cea mai mare sumă licitată în momentul respectiv. Vom licita doar în măsura în care este necesar pentru a te asigura că rămâi pe primul loc sau pentru a respecta prețul de rezervă, până la suma maximă.

 • Pot retrage sau anula oferta mea?

  Când plasezi o ofertă pe vidaXL, participi la un contract cu caracter obligatoriu. Cu toate acestea, este posibilă retragerea unei oferte înainte de încheierea unei licitații, însă numai în situații excepționale. Poți contacta serviciul nostru pentru clienți pentru mai multe informații.

  Situații excepționale

  - Ai făcut o greșeală când ai introdus oferta, de exemplu, 50 EUR în loc de 5 EUR.

  - Descrierea produsului a fost modificată semnificativ după ce ai plasat suma licitată.

 • Regulile licitației

  - Doar articole noi

  - Livrare gratuită

  - Fără taxă suplimentară de licitație

  - Licitații începând de la 1 EUR

 • Am câștigat o licitație! Ce se întâmplă mai departe?

  Accesează coșul de cumpărături și cumpără articolul pe care l-ai câștigat. Trebuie să finalizezi comanda în termen de 3 zile .

  Te rugăm să reții că nu poți cumpăra același articol, decât dacă ai finalizat tranzacția licitației pe care ai câștigat-o.

 • Am câștigat un articol, dar nu mai vreau să-l cumpăr

  O ofertă sau o achiziție pe vidaXL este considerată un contract și o obligație de plată. Cu toate acestea, dacă simți că ai un motiv legitim pentru a nu cumpăra produsul, poți să ne contactezi și să ne explici situația.

  Un articol neplătit va fi înregistrat în contul tău dacă nu se poate ajunge la un acord cu privire la o anulare și nu se efectuează nicio plată. Contul tău poate fi suspendat dacă înregistrezi prea multe articole neplătite în cont într-o perioadă scurtă de timp.

 


Atașament(e)

Condiții Generale pentru Licitații