Cum funcționează licitațiile?

Cum pot participa la o licitație?
Pentru a putea participa la o licitație, trebuie să fiți conectat la contul dumneavoastră și să aveți un pseudonim pentru licitații. Când aveți deja un cont, dar încă nu ați ales un pseudonim pentru licitații, vi se va solicita să creați un pseudonim când plasați prima sumă licitată.

Pseudonim pentru licitații
Pseudonimul dumneavoastră pentru licitații va fi afișat atunci când licitați. Pseudonimul pentru licitații este afișat public în istoricul sumelor licitate, îl puteți accesa dând clic pe link-ul de sub butonul de licitare care afișează numărul de sume licitate.

Cum să licitați în cadrul unei licitații
Toată lumea vrea să câștige, dar numai la prețul potrivit. Deși vă sugerăm să licitați suma maximă pe care sunteți dispus să o plătiți pentru un produs, puteți plăti mai puțin. Pe măsură ce se face listarea, noi comparăm suma licitată cu cea a altor ofertanți. Când sunteți supralicitat, noi licităm în mod automat în numele dumneavoastră până la suma licitată maximă pe care ați introdus-o. Suma licitată de dumneavoastră este mărită numai în măsura în care este necesar pentru a vă menține poziția licitată mare. De fiecare dată când o ofertă este plasată în ultimele minute ale licitației, se adaugă un minut suplimentar la cronometrul licitației.

Licitarea automată
Sistemul nostru de licitare automată face ca licitarea să fie convenabilă, astfel încât să nu fiți nevoit să licitați de fiecare dată când cineva licitează.

Când licitați, introduceți suma maximă pe care sunteți dispus să o plătiți pentru articol. Ceilalți ofertanți nu vă cunosc oferta maximă.
Vom licita în numele dumneavoastră utilizând creșterea automată a sumelor licitate, care se bazează pe cea mai mare sumă licitată în momentul respectiv. Vom licita numai în măsura în care este necesar pentru a vă asigura că rămâneți pe primul loc sau pentru a respecta prețul de rezervă, până la suma maximă.
Dacă un alt ofertant plasează aceeași sumă licitată maximă sau mai mare, vă vom anunța, astfel încât să puteți plasa o altă sumă licitată. Oferta dumneavoastră maximă este păstrată confidențială până când aceasta este depășită de un alt ofertant.

Exemplu:
Oferta curentă pentru un produs este de 50 Lei. Andrei este ofertantul de pe primul loc și a plasat o ofertă maximă de 60 Lei pentru produs. Oferta sa maximă este păstrată confidențială față de ceilalți membri.
Elena vizualizează articolul și plasează o sumă licitată maximă de 100 Lei. Elena devine ofertantul de pe primul loc.
Oferta lui Andrei este crescută până la maxim 60 Lei. Oferta Elenei este acum de 65 Lei.
Îi trimitem lui Andrei un e-mail că a fost supralicitat. Dacă nu își majorează oferta maximă, Elena câștigă articolul.

Vreau să-mi schimb oferta
Puteți majora suma licitată maximă în orice moment. Trebuie doar să plasați o altă sumă licitată mai mare. Dacă doriți să micșorați suma licitată maximă, se aplică reguli speciale.

Majorarea sumei licitate maxime
Puteți să majorați suma licitată maximă în orice moment înainte de sfârșitul licitației. Pentru a face acest lucru, dați clic pe "Licitează acum" pe pagina produsului și plasați noua sumă licitată maximă. Nu puteți plasa o sumă licitată maximă mai mică. Vedeți mai jos ce puteți face dacă doriți să micșorați sau să anulați suma licitată.

Pentru a verifica sumele licitate maxime pe care le-ați plasat, accesați "Contul meu". Accesați secțiunea "Sumele licitate maxime automate" din partea stângă a paginii. Următoarea pagină prezintă detalii despre toată activitatea dumneavoastră de licitare.

Reducerea sumei licitate maxime
Nu puteți reduce oferta maximă. Este posibil să puteți retrage oferta dumneavoastră. Cu toate acestea, o ofertă este un contract cu caracter obligatoriu, iar membrilor li se permite să retragă ofertele numai în circumstanțe foarte specifice.

Pot retrage sau anula oferta mea?
Când plasați o ofertă pe vidaXL, participați la un contract cu caracter obligatoriu. Cu toate acestea, este posibilă retragerea unei oferte înainte de încheierea unei licitații, însă numai în situații excepționale. Pentru informații suplimentare, contactați serviciul nostru pentru clienți.

Circumstanțe excepționale; Ați greșit când ați introdus suma licitată, de ex. 500 Lei în loc de 50 Lei.
Descrierea produsului a fost modificată semnificativ după ce ați plasat suma licitată.

Licitații urmărite de mine
În pagina de licitații puteți să dați clic pe un link (sub butonul de licitare acum) pentru a adăuga produsul în lista dumneavoastră de licitații urmărite.

Regulile licitației

  • Doar produse noi
  • Transport gratuit și returnări gratuite
  • Fără taxe suplimentare de licitație
  • Licitațiile încep de la 5 RON

 

Am câștigat o licitație
Accesează coșul de cumpărături și cumpără articolul pe care l-ai câștigat. Trebuie să finalizezi comanda în termen de 3 zile.

Te rugăm să reții că nu poți cumpăra același articol, decât dacă ai finalizat tranzacția licitației pe care ai câștigat-o.

Am câștigat un produs, dar nu mai vreau să-l cumpăr
O ofertă sau o achiziție de pe vidaXL este considerată un contract și sunteți obligat să achiziționați produsul. Cu toate acestea, dacă simțiți că aveți un motiv legitim pentru a nu cumpăra produsul, puteți să ne contactați și să ne explicați situația.

În cazul în care nu suntem de acord să anulăm tranzacția și nu plătiți pentru produs, un produs neplătit va fi înregistrat în contul dumneavoastră. Dacă aveți prea multe produse neplătite înregistrate în cont într-o perioadă scurtă de timp, contul dumneavoastră poate fi suspendat.

 


 Atașament(e)

Condiții Generale pentru Licitații